Βραβεύσεις για τις καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις φοιτητών του ΑΠΘ

Βραβεύσεις για τις καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ διοργανώνει την απολογιστική εκδήλωση, με θέμα «Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΠΘ» την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν φοιτητές/ τριες και επόπτες Φορέων Υποδοχής με τις καλύτερες πρακτικές, για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020 και 2020-2021, καθώς και επιστημονικοί υπεύθυνοι πρακτικής άσκησης Τμημάτων που έχουν αποχωρήσει. Συνολικά, θα βραβευθούν 64 φοιτητές/τριες από 39 Τμήματα του ΑΠΘ, 67 επόπτες Φορέων Υποδοχής και τρεις επιστημονικοί υπεύθυνοι.


Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια, ο ιδρυματικά υπεύθυνος, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Αντώνιος Κορωναίος, θα παρουσιάσει τον απολογισμό της λειτουργίας του προγράμματος από το έτος 2016.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΠΘ» στοχεύει στην ουσιαστική επαφή των φοιτητών με τους εν δυνάμει χώρους απασχόλησης, στην ενημέρωσή τους για τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχιούχων, στη διοχέτευση στην αγορά εργασίας πτυχιούχων με επαγγελματική πείρα, καθώς και στη δημιουργία ενός σταθερού δεσμού μεταξύ του Πανεπιστημίου και του φοιτητικού δυναμικού με την αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές/τριες ασκούνται για διάστημα από 1 έως 3 μήνες ανάλογα με το Τμήμα, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Το Πρόγραμμα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την αμοιβή των φοιτητών και την ασφάλισή τους.

ΑΠΘ / Ολοκλήρωση Εγγραφών Πρωτοετών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

ΑΠΘ / Στοιχεία Επικοινωνίας κάθε Γραμματείας Τμήματος / Σχολής

Φοιτήτρια του ΑΠΘ έλαβε υποτροφία 25.000 ευρώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr