ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί μέσα στο ΑΠΘ / Αιματηρό επεισόδιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί μέσα στο ΑΠΘ (φωτό και βίντεο)

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται αυτή την ώρα ο άνδρας που τραυματίστηκε στο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα εντός του ΑΠΘ.

Ομάδα 20 περίπου ατόμων εισήλθε στο campus και συνεπλάκη με άτομα που ήταν ήδη στον χώρο - Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έπεσαν έξι πυροβολισμοί - Πέντε προσαγωγές από την αστυνομία.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Πρώτου Θέματος όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν ομάδα ατόμων εισήλθε εντός του campus και κινήθηκε προς την πλατεία Χημείου. Εκεί, φέρεται να συνεπλακησαν με άτομα που βρίσκονταν ήδη στον χώρο ενώ μετά από λίγα λεπτά έπεσαν περίπου έξι πυροβολισμοί.

Από το συμβάν τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αποχώρησε από το σημείο πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν τον χώρο. Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, πάνοπλοι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του ΑΠΘ και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός και κρίθηκαν ύποπτοι. Για αρκετά λεπτά ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι τα άτομα να μεταφερθούν με περιπολικό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια ακόμη προσαγωγή υπόπτου εντός του πανεπιστημιακου campus. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια της συμπλοκής και ερευνώνται. Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις έρευνες των αστυνομικών στο σημείο της συμπλοκής έχουν βρεθεί πέντε κάλυκες και μια βολίδα.

Από την πλατεία Χημείου έως και τον εξωτερικό χώρο του ΑΠΘ, απέναντι από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, υπάρχουν αίματα στο οδόστρωμα.  

Φωτό και βίντεο 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr