ΑΠΘ: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία φοιτητή

ΑΠΘ: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία φοιτητή

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εξιτήριο πήρε ο φοιτητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι από τα επεισόδια που έγιναν στο ΑΠΘ, με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να αναφέρει σε ανάρτηση στα social media πως του δόθηκαν οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή.


Οι εικόνες του φοιτητή από τα επεισόδια του ΑΠΘ ήταν σοκαριστικές και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον βοηθήσουν μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Όπως επισημαίνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν οι γιατροί ο 20χρονος φοιτητής κατά τη μεταφορά του στα επείγοντα περιστατικά του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη».

Στη συνέχεια, «έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα».

Σύμφωνα με τους γιατρούς «ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου».

Επιπλέον, ο 20χρονος εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς, έγινε αξονική εγκεφάλου, από την οποία «δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα».

Τελικά ο φοιτητής έφυγε από το νοσοκομείο αφού οι γιατροί του συνέστησαν να λάβει αντιβιωτική αγωγή.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απώλεια της ακοής από το ένα αυτί διέγνωσαν οι γιατροί του Ιπποκρατείου στον φοιτητή που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο 21χρονος φοιτητής, από την έκρηξη που έγινε δίπλα του, έχασε από το ένα αυτί την ακοή του.

Οι γιατροί περιμένουν να δουν αν ο τραυματισμός θα είναι μόνιμος ή αν θα περάσει με την πάροδο του χρόνου. Στον 21χρονο φοιτητή οι γιατροί έκαναν επίσης ράμματα στο κεφάλι, ενώ έχουν σπάσει και κάποια από τα δόντια του.  

Σχετικό άρθρο: Ασθενοφόρο στο ΑΠΘ για να παραλάβει χτυπημένο φοιτητή από τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr