Κινητοποίηση φοιτητριών ΑΠΘ & ΠΑΜΑΚ: Βία κατά των γυναικών - «Σπάστε τις αλυσίδες»

Κινητοποίηση φοιτητριών ΑΠΘ & ΠΑΜΑΚ: Βία κατά των γυναικών - «Σπάστε τις αλυσίδες»

Με κεντρικό σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες της σιωπής» μέλη από την ομάδα γυναικών-φοιτητριών «Ειρήνη Γκίνη» ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στην Καμάρα.

Κρατώντας στα χέρια πλακάτ με όλες τις μορφές βιας που δέχονται οι γυναίκες και με κεντρικό σύνθημα “Σπάστε τις αλυσίδες της σιωπής”, μέλη από την ομάδα γυναικών-φοιτητριών “Ειρήνη Γκίνη” ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στην Καμάρα.


Οι μορφές Βίας που αναγράφονταν στα χαρτιά που κρατούσαν οι φοιτήτριες ήταν η σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, οι δολοφονίες, η ανεργία, η ημιαπασχόληση, η εντατικοποίηση.

“Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιησαμε ένα δρώμενο στο οποίο κρατούσαμε όλες τις μορφές Βίας που υφίσταται κάθε γυναίκα. Θέλουμε να δείξουμε πως αυτό θα σπάσει μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση μας” τόνισε σε δηλώσεις της η Σοφία Κυφωνίδου, μέλος της ομάδας γυναικών-φοιτητριών.

Όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα που βιώνει βία εκεί που εργάζεται, που σπουδάζει, που αθλείται”

Η φετινή ειδικά 25η Νοέμβρη έχει ιδιαίτερη σημασία στη χώρα μας, καθώς ακομη και μέχρι σήμερα αποκαλύπτονται σοκαριστικές ιστορίες βίας κατά των γυναικών, ενώ το 2021 13 γυναικοκτονιες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσαν μάλιστα την αφορμή για να ξεκινήσει και μια μεγάλη συζήτηση για την έμφυλη βία οδηγώντας σε σημαντικέ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Υπενθυμιζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών καθιερώθηκε με απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999. Έκτοτε πραγματοποιείται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να υπενθυμίζει σε όλους μας την επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμησή της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr