Ανησυχεί η Σύγκλητος του ΑΠΘ για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Πρύτανη

Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη νέου Πρύτανη για την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι:

Α. Αναλογιζόμενη την ευθύνη και τον καθοριστικό ρόλο της απέναντι στην ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου εκφράζει την ανάγκη για άμεση και οριστική, δημοκρατική επίλυση του ζητήματος της εκλογής Πρύτανη.

Β. Καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετέχουν ενεργά για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε, ώστε να ξεπερασθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της κατάστασης που τελικά υποβαθμίζει το κύρος του ΑΠΘ.


Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι για τη θέση Πρύτανη είναι οι δύο καθηγητές κ.κ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης και Περικλής Μήτκας.

Ζωντανή Μετάδοση της Ακρόασης Υποψηφίων Πρυτάνεων

Αύριο Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, και μεταξύ 11:00 και 13:00, θα διεξαχθεί η ζωντανή μετάδοση της ακρόασης των υποψηφίων Πρυτάνεων:

1. Καθ. κ. Ανδρέα Γιαννακουδάκη

2. Καθ. κ. Περικλή Μήτκα η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από αυτή την ιστοσελίδα.

Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται επωνύμως μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, στις 12:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού.

Για την ομαδοποίησή τους οι ερωτήσεις θα πρέπει να αναφέρουν συγκεκριμένα, μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Ακαδημαϊκά θέματα: εκπαίδευση-έρευνα

2. Οικονομικά Θέματα

3. Θέματα Διοίκησης

4. Καθημερινότητα και Γενικά θέματα

Τα ερωτήματα θα πρέπει να είναι σύντομα και περιεκτικά (μέχρι 140 χαρακτήρες).

Δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής των διαδικαιών λόγω Βουλευτικών εκλογών

Το Οργανο Διενέργειας Πρυτανικών Εκλογών σχετικά ,με την από 5-1-15 ένσταση-δήλωση του υποψηφίου Πρύτανη Ανδρέα Γιαννακουδάκη να αναβληθούν οι πρυτανικές εκλογές λόγω προκήρυξης Βουλευτικών εκλογών, ο οποίος επικαλείται το άρθρο 28 του νόμου 2190/1994, αποφάσισε ότι αυτό δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής στη συγκεκριμένη διαδικασία , λαμβανομένου υπόψη ότι η προκειμένη εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα σε συμμόρφωση προς ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία Ανάδειξης Πρύτανη ΑΠΘ

1. Με απόφαση του Οργάνου Διενέργειας Πρυτανικών Εκλογών για την Ανάδειξη Πρύτανη του ΑΠΘ, η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, από 09:00 μέχρι 17:00.

2. Δικαίωμα ψήφου έχουν και Καθηγητές και Λέκτορες που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια χωρίς, μάλιστα, να χρειάζεται να προβούν σε διακοπή της αδείας τους.

3. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους ψηφοφόρους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρυματικού τους λογαριασμού στο ΑΠΘ, που θα περιλαμβάνει το σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να είναι ΕΝΕΡΓΟΣ ο ιδρυματικός τους λογαριασμός (εκτός αν έχουν ορίσει προώθηση των μηνυμάτων αυτού σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση) και να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα τους.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση του λογαριασμού τους από το περιβάλλον https://accounts.auth.gr δίνοντας για να εισέλθουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και να τον ανανεώσουν αυτόματα αν έχει λήξει.

Με τα ίδια στοιχεία έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα μέσω της ιστοσελίδας https://webmail.auth.gr.

4. Για να βεβαιωθούν όλοι οι ψηφοφόροι ότι είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, θα αποσταλεί ενημερωτικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, στις 11.00 π.μ.

Στο μήνυμα θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τον τρόπο και τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Στην περίπτωση που έχουν ενεργοποιήσει προώθηση των μηνυμάτων του ιδρυματικού τους λογαριασμού σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση (email), τότε θα λάβουν το ενημερωτικό μήνυμα σε αυτή.

5. Όσοι ψηφοφόροι δε λάβουν το παραπάνω ενημερωτικό μήνυμα, παρακαλούνται αμέσως να κάνουν τις εξής ενέργειες:

5α) Να συνδεθούν στο περιβάλλον διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου https://webmail.auth.gr και να βεβαιωθούν ότι το μήνυμα δεν περιέχεται στα Εισερχόμενα της Αλληλογραφίας τους.

Στο ίδιο περιβάλλον να ελέγξουν την πληρότητα της γραμματοθυρίδας του ιδρυματικού τους λογαριασμού και αν έχει φθάσει το 100% να φροντίσουν να απελευθερώσουν χώρο άμεσα.

5β) Να συνδεθούν στη διεύθυνση https://accounts.auth.gr, με τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού τους (username – password) και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν μηνύματα σφάλματος και ότι ο λογαριασμός είναι σε ισχύ.

5γ) Όσοι έχουν ενεργοποιήσει «Προώθηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» (https://accounts.auth.gr/mail/mailForward.php), θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν ορίσει τη σωστή διεύθυνση και να δουν το ενημερωτικό μήνυμα σε εκείνη τη θυρίδα.

Αν κανένας από τους παραπάνω λόγους μη λήψης του ενημερωτικού μηνύματος δεν συντρέχει ή υπάρχει οποιαδήποτε αδυναμία πρόσβασης στη γραμματοθυρίδα του ιδρυματικού λογαριασμού, οι ψηφοφόροι θα πρέπει οπωσδήποτε και το συντομότερο να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ στο τηλέφωνο 2310 999000 ή να στείλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή fax στο 2310 999100, όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα τους βοηθήσει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr