Φοιτητές ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ: Να πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες ειδικότητες των φοιτητών του 4ου έτους

Φοιτητές ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ: Να πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες ειδικότητες των φοιτητών του 4ου έτους

"Ύστερα από εναμιση χρόνο εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, οι φοιτητές επιστρέφουμε στα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα μας. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μερίδα φοιτητών και την πρόθεση των διδασκόντων, η ειδικότητα του ΤΑΕ KWON DO-WTF δεν θα πραγματοποιηθεί! Θεωρούμε αδιανόητο ότι οι συμφοιτητές μας δεν μπορούν να επιλέξουν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται από τεσσάρων χρονών! Πρόκειται για ένα άθλημα ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές στις νεαρές, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Για τους συμφοιτητές μας αποτελούσε όνειρο ζωής η ειδίκευση στο TAE KWON DO, η απασχόληση μ’ αυτό.

Θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός πως ενώ οι συμφοιτητές μας είναι αθλητές με πανελλαδικές διακρίσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο -γεγονός το οποίο αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής της σχολής και έχουν την διάθεση και τις γνώσεις να συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος- δεν έχουν τελικά τη δυνατότητα να το πράξουν. Αβίαστα  προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη λήψη του πτυχίου, η οποία αν μη τι άλλο, καθυστερεί σημαντικά. 


Η απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνεπάγεται επιπρόσθετα οικονομικά έξοδα που θα φορτωθούν για ακόμα μια φορά στις πλάτες των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ.

Ταυτόχρονα, προκύπτουν κάποια ακόμα σοβαρά ερωτήματα. Για παράδειγμα, συμφοιτητής του 4ου έτους εισήχθη στην σχολή χρησιμοποιώντας τα επιπλέον μόρια από πανελλήνιο πρωτάθλημα (με την κατηγορία των αθλητών), γεγονός που καθιστά υποχρεωτική την επιλογή της συγκεκριμένης ειδικότητας. Επιπλέον γνωρίζουμε πως όχι μόνο η συγκεκριμένη, αλλά και άλλες ειδικότητες έχουν πραγματοποιηθεί ανά τους καιρούς με ίσο ή και μικρότερο αριθμό φοιτητών!  

Σε μια περίοδο που το τσάκισμα των λαϊκών οικογενειών συνεχίζεται, η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τους συμφοιτητές μας να παρατείνουν για έναν ακόμη χρόνο τις σπουδές τους, με την ελπίδα ότι μελλοντικά ίσως μπορέσουν να επιλέξουν την ειδικότητα που θέλουν. Αυτό –φυσικά- σημαίνει περισσότερα έξοδα και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση. 

Ως Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΦΑΑ στεκόμαστε δίπλα στους συμφοιτητές μας και απαιτούμε το ζήτημα να αναθεωρηθεί, καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της ειδικότητας. Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός πως η ίδια σχολή, από την οποία αποφοίτησαν σπουδαίοι αθλητές του TAE KWON DO, καταργεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα την οποία διαχρονικά έχουν επιλέξει αθλητές και προπονητές που έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στην περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος, όπως ακριβώς είμαστε σίγουροι πως θα πράξουν και οι συμφοιτητές μας στο μέλλον!

Διεκδικούμε:

- να πραγματοποιηθεί το σύνολο των ειδικοτήτων.

Καλούμε:

- τους αρμόδιους να θέσουν προς συζήτηση το ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ στη Γενική Συνέλευση Τμήματος των καθηγητών.

- τη Γενική Συνέλευση Τμήματος των καθηγητών να τοποθετηθεί με ψηφοφορία υπέρ ή κατά της διεξαγωγής της εν λόγω ειδικότητας."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Α.Π.Θ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr