Βίντεο για την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο δημιούργησαν φοιτητές του ΑΠΘ

Βίντεο για την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο δημιούργησαν φοιτητές του ΑΠΘ

Ένα βίντεο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο δημιούργησαν φοιτητές του ΑΠΘ.

Ομάδα έξι φοιτητών του ΑΠΘ δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Εσύ δεν βαρέθηκες;» δείχνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα ενός νέου μέσα στην καραντίνα και στέλνοντας μήνυμα για τον εμβολιασμό.


Μια εκ των πρωταγωνιστών στο βίντεο, η Εύα Σαββίδου -η οποία είναι τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ- μίλησε στο GRTimes και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την ίδια και την υπόλοιπη ομάδα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων του ΑΠΘ. «Θέλαμε να αναδείξουμε πώς βιώσαμε πτυχές της καθημερινότητας στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας έλειψε από τα μαθήματα, από την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μας, με τους φίλους μας. Και να περάσουμε με διασκεδαστικό τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να εξαναγκάζουμε κάποιον να κάνει το εμβόλιο», τονίζει.

Η Εύα Σαββίδου, η οποία στο βίντεο εμφανίζεται ως η φοιτήτρια Ιατρικής να κάνει ένεση στο πορτοκάλι, εξηγεί ότι στην περίοδο της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης, η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθήθηκε στη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος.

Αν οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές συνθήκες στα εργαστήρια θα μάθαιναν να κάνουν ενέσεις σε πρωτοπλάσματα, δηλαδή μικρά αντικείμενα που προσομοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνθήκες του δέρματος, σε αντίθεση με το πορτοκάλι.

Σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Γιώργος Φλέγκας, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και επαγγελματίας σκηνοθέτης ο οποίος έχει συνεργαστεί με το ΑΠΘ και για άλλα projects.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr