ΕΓΓΡΑΦΟ: Να δοθούν τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ

ΕΓΓΡΑΦΟ: Να δοθούν τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ

Ειδικότερα, στο έγγραφο αποτυπώνεται ότι το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

Μάλιστα ο πρύτανης σύμφωνα με τους δοιτητές αρχικά φάνηκε να αποδέχεται την απαίτηση της αστυνομίας με έγγραφο που κοινοποίησε. Ωστόσο, λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε πίσω, σημειώνοντας ότι «δεν απαιτείται η αποστολή των στοιχείων των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ. Το εν λόγω ερώτημα θα απαντηθεί από την Πρυτανεία χωρίς κανένα στοιχείο».


1ο Έγγραφο

2ο Έγγραφο

3ο Έγγραφο

To έγγραφο που αποδεικνύει την ανάκληση της αποστολής των ονομάτων των προέδρων των Φ.Σ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατόπιν κινητοποίησης μας στην πρυτανεία του ΑΠΘ κατακτήσαμε την ανάκληση του απαράδεκτου εγγράφου που ζητούσε απο τις διοικήσεις των σχολών να δώσουν το ονόματα των προέδρων και των πρωτοπόρων συνδικαλιστών.

Δεν εφησυχαζουμε, μεσα απο τους αγώνες κανουμε κουρελοχαρτο τα σχεδια της κυβέρνησης για χτύπημα των φοιτητικών συλλογων 

Κοινοποιούμε την απόφαση των Φ.Σ. ΑΠΘ 

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο που στάλθηκε από τις πρυτανικές αρχές στους προέδρους και κοσμήτορες των τμημάτων κατά παραγγελία του γραφείου γενικής αστυνόμευσης και μετά από παρέμβαση εισαγγελέα  και αναφέρει χαρακτηριστικά το αίτημα για γνωστοποίηση των στοιχείων των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Οι πρυτανικές αρχές πρέπει να απολογηθούν γιατί αντί να επιστρέψουν την απαίτηση της εισαγγελίας ως απαράδεκτη έχουν το θράσος να την κοινοποιούν!

Η προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία των συλλόγων, στα όργανα τους, τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα περάσει! Το γεγονός είναι ενταγμένο στη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν τον τρόπο οργάνωσης των φοιτητών, τους συλλόγους τους, να επιβάλουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες διαλύοντας κάθε συλλογική διαδικασία, να καταργήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οργάνωση των φοιτητών με τη δημιουργία ενιαίων ψηφοδελτίων. Φαίνεται τι τους ενοχλεί! Η οργάνωση, η πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών, τα επιθετικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος είναι που τους χαλάνε τη σούπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εργατικό κίνημα!  

Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, πάλεψαν ενάντια στον Νόμο Κεραμεως Χρυσοχοιδη και στα σχέδια κυβέρνησης και πρυτανείας ΑΠΘ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιωνόμαστε στα αντιδραστικά σχέδια τους που έρχονται να αλλοιώσουν τη δομή οργάνωσης του φοιτητικου κινήματος και των διεργασιών του, να διαλύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης. Έτσι συνεχίζουν ακατάπαυστα το προχωρημα των σχεδίων τους με την έντονη παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ τις τελευταίες μέρες και την διενέργεια ελέγχων στις εισόδους του ΑΠΘ, τις εξαγγελίες για ενιαία ψηφοδέλτια  που αποτελούν ένα βαθύ και ωμο χτύπημα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, και την εν λόγω αντιδραστική επιστολή στα όργανα διοίκησης που έρχεται να φακελωσει και να ποινικοποιήσει τον συνδικαλισμό μέσα στις σχολές.

Ούτε σκέψη για κρατική παρέμβαση στα όργανα των συλλόγων! Ούτε σκέψη για γνωστοποίηση στοιχείων συνδικαλιστών! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία. Κατω τα χέρια από το Άσυλο!

Προχωράμε σε:

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, σήμερα Τετάρτη 9/6 στις 19.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφιάς.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr