Καθήκοντα Αρχηγού και Υπαρχηγού Κατασκήνωσης Καλάνδρας

Καθήκοντα Αρχηγού Κατασκήνωσης Καλάνδρας

Ο Αρχηγός, άτομο με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία με οργανωτικές ικανότητες και διοικητικές δεξιότητες, πρέπει να:

1. Διαθέτει αυξημένες δεξιότητες επικοινωνίας, ακούει, παρατηρεί και κινείται ανεμπόδιστα στους χώρους της κατασκήνωσης, επιλύει διαφορές και παρεμβαίνει σε συγκρούσεις, διευκολύνοντας την επικοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των κατασκηνωτών.


2. Συνεργάζεται με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και με τον εντεταλμένο Διαχειριστή της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ, για τη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας τους, εντός του χώρου της κατασκήνωσης.

3. Ασχολείται με όλα τα προβλήματα της κατασκήνωσης στοχεύοντας, τόσο στην αρμονική διαβίωση όσο και στον ομαλό τρόπο λειτουργίας όλων, κατασκηνωτών και υποδομών.

4. Έχει τη βασική ευθύνη έναντι της Διοίκησης, για την εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας και των Κανόνων Χρήσης των χώρων και των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

5. Βρίσκεται σε συνεχή και καθημερινή συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής της κατασκήνωσης, για κάθε πρόβλημα και θέμα που προκύπτει.

6. Συνεργάζεται δημιουργικά με τα στελέχη της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ, συνδράμοντας την προσπάθειά τους να «συλλάβουν» και να εισπράξουν τα απαραίτητα, για την ύπαρξη της κατασκήνωσης, έσοδα από τους κατασκηνωτές.

7. Παρακολουθεί την ορθή και απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών των εργολάβων της κατασκήνωσης και βεβαιώνει με την υπογραφή του, όπου αυτό είναι αναγκαίο (πχ. για τα φορτία αποκομιδής των φυτικών υλών) τα ανάλογα παραστατικά.

8. Διαμορφώνει και εκπληρώνει το σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και διαχείρισης κινδύνων της κατασκήνωσης, με τη συνεργασία της ΟΔΑΚ, συνθέτει τις κατάλληλες ομάδες (πχ. της πυρασφάλειας), ορίζει τους επικεφαλής τους και πραγματοποιεί συναντήσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης των μελών τους.

9. Οργανώνει, σε συνεργασία με τους εργολάβους, τις ομάδες φύλαξης, καθαρισμού και ελέγχου των χώρων της κατασκήνωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθολογική και ασφαλής χρήση τους και ενημερώνει, περί του αντιθέτου, τον εντεταλμένο Διαχει- ριστή της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ.

10. Μεριμνά για την καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων και φροντίζει ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να αποκαθιστούν τις τυχόν βλάβες και ζημίες που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα ή τη δυσλειτουργία της κατασκήνωσης, στοχεύοντας στη διευκόλυνση της τρέχουσας λειτουργίας της αλλά και της μελλοντικής.

11. Ενημερώνεται για τα παράπονα ή τις υποδείξεις –κατασκηνωτών και συνεργατών και φροντίζει για τη θεραπεία ή την υιοθέτησή τους, δίνοντας τις ενδεικνυόμενες λύσεις.

12. Εισηγείται την απομάκρυνση, από τον κατασκηνωτικό χώρο, των ακατάλληλων συνεργατών και των κατασκηνωτών με ανάρμοστη συμπεριφορά.

13. Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και καλή διεξαγωγή των

  • αθλητικών δραστηριοτήτων,
  • πολιτιστικών εκδηλώσεων,
  • θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

14. Είναι παρών στην κατασκήνωση από την 1η ημέρα έναρξης της περιόδου, μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου κατασκηνωτή, παραμένοντας εντός της όλο το 24ωρο, ενώ σε περίπτωση απουσίας του, αναπληρώνεται από τον Υπαρχηγό.

15. Παραδίδει στο Διαχειριστή της κατασκήνωσης, στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου, καταστάσεις με το υπάρχον αναλώσιμο υλικό ψυχαγωγίας ή καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και κάθε άλλο χρήσιμο υλικό, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί από τον αρχηγό της επόμενης περιόδου.

Καθήκοντα Υπαρχηγού Κατασκήνωσης Καλάνδρας

Ο Υπαρχηγός, ο οποίος θα πρέπει να είναι άτομο με προσόντα παρόμοια με αυτά του αρχηγού, είναι υποχρεωμένος να:

1. Συνεργάζεται δημιουργικά με τον Αρχηγό, την Επιτροπή της κατασκήνωσης, το Διαχειριστή και τα στελέχη της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ, για τα προγράμματα και τις όποιες αλλαγές τους.

2. Έχει την εποπτεία της γραμματείας υποδοχής, της διαμόρφωσης των ωραρίων και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ, καθώς και την ευθύνη επί των εισπράξεων και των καταθέσεών τους στην Τράπεζα.

3. Έχει την ευθύνη της διαχείρισης των οικίσκων, την παράδοσή τους στους κληρωθέντες ενοίκους και την παραλαβή τους με την αποχώρησή τους.

4. Συνυπογράφει, μαζί με τον Ιατρό της κατασκήνωσης, τη λίστα του απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού υλικού, μεριμνά για την έγκαιρη προμήθειά του από το συμβεβλημένο Φαρμακείο και την παράδοσή του στο Ιατρείο.

5. Ασχολείται, γενικά, με όλα τα προβλήματα της κατασκήνωσης και έχει βασική ευθύνη για την εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος.

6. Παρευρίσκεται και συμμετέχει ενεργά, σε όλες τις συγκεντρώσεις του αρχηγείου με στελέχη και κατασκηνωτές, για υποθέσεις που αφορούν τις δραστηριότητες ή τα προβλήματα που προκύπτουν.

7. Δέχεται καθημερινά, μαζί με τον αρχηγό, κατασκηνωτές και συζητάει μαζί τους για προβλήματα ή παράπονα που υπάρχουν.

8. Τηρεί καθημερινό ημερολόγιο συμβάντων της κατασκήνωσης και ενημερώνει τον Αρχηγό για κάθε ανωμαλία ή δυσκολία που αντιλαμβάνεται, ή τίθεται υπόψη του.

9. Παραλαμβάνει από το Ιατρείο της κατασκήνωσης, τα δελτία δύναμης του αναρρωτηρίου και ενημερώνει τον Αρχηγό και τη Διαχείριση, για τη δύναμη ή για τα τυχόντα προβλήματα.

10. Επιβλέπει όλους τους χώρους της κατασκήνωσης και κρατά σημειώσεις, για κάθε τί που θα μπορούσε να βελτιώσει μελλοντικά τη λειτουργία της, τις οποίες και παραδίδει στην ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ.

11. Αναπληρώνει τον Αρχηγό σε περίπτωση απουσίας του, δίνοντας λύσεις εκεί όπου αυτό είναι αναγκαίο.

12. Είναι παρών στην κατασκήνωση από την 1η ημέρα έναρξης της περιόδου, μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου κατασκηνωτή, παραμένοντας εντός της καθόλο το 24ωρο, ενώ απουσιάζει από την κατασκήνωση μόνο σε εξαιρετική ανάγκη και αφού ενημερώσει τον Αρχηγό της κατασκήνωσης.

13. Φροντίζει, μαζί με τους Μισθωτές, για την αποτύπωση (φωτογράφηση) των ενδείξεων των μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, πριν (Ιούνιος) και μετά τη λήξη της περιόδου (Σεπτέμβριος) και παραδίδει τα στοιχεία στο Διαχειριστή της κατασκήνωσης.

14. Συμμετέχει στη διαμόρφωση της έκθεσης αξιολόγησης της συνολικής λειτουργίας της κατασκήνωσης και των εργαζομένων, τόσο της ΕΑΔΠ ΑΠΘ ΑΕ όσο και εκείνων των εργολάβων και των μισθωτών, την οποία και παραδίδει στην εταιρία.

15. Συντάσσει και υποβάλλει στον Πρόεδρο της Επιτροπής της κατασκήνωσης, τη δική του Έκθεση Λειτουργίας της κατασκήνωσης, μετά το πέρας της κατασκηνωτικής περιόδου.

Νέος Κανονισμός Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας (2021)

Κανόνες Λειτουργίας (2021) Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας

Κανόνες Χρήσης Χώρου Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης (2021)

Μόνο με Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 η είσοδος στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr