Το ΑΠΘ καταδικάζει την επίθεση στην Πολυτεχνική Σχολή

Το ΑΠΘ καταδικάζει την επίθεση στην Πολυτεχνική Σχολή

Οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την αποτρόπαιη επίθεση αγνώστων στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «φασιστική στοχοποίηση, με αναγραφή συνθημάτων, της καθηγήτριας του Τμήματος κ. Νιόβης Παυλίδου».


Την "αποτρόπαιη επίθεση αγνώστων στο κτήριο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ" καταδικάζουν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για "φασιστική στοχοποίηση, με αναγραφή συνθημάτων, της καθηγήτριας του Τμήματος κ. Νιόβης Παυλίδου".

"Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Το Κράτος Δικαίου προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το δικαίωμα όλων των καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στην προσωπική τους ασφάλεια. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται", αναφέρουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ στο μήνυμά τους.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Σχολή του ΑΠΘ ανέλαβε με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η "κατάληψη Terra Incognita".

Συνθήματα κατά της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγήτριας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Νιόβης-Φωτεινής Παυλίδου έγραψαν το πρωί αντιεξουσιαστές στους χώρους του Πολυτεχνείου, ενώ πέταξαν και τρικάκια και κόλλησαν αφίσες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους άτομα από την κατάληψη Terra Incoginta “ Εν όψει της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στην μπατσοκρατία των πανεπιστημιακών χώρων, το πρωί της Τετάρτης 7 Απρίλη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με σπρέι, τρικάκια και αφίσες στο γραφείο της Παυλίδου αλλά και στους χώρους του Πολυτεχνείου”.

Η ίδια η καθηγήτρια και πολιτεύτρια σε ανάρτησή της στο fb αναφέρει:

«Το τελευταίο μίλι είναι βαρύ και επίπονο!

Παρόλο που ζήσαμε πολλά στο Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, ομολογώ ότι αυτή η κίνηση με ξάφνιασε.

Έχω απομακρυνθεί εδώ και ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, και οι τοποθετήσεις μου γύρω από τα πανεπιστημιακά είναι λιγοστές και ψύχραιμες.

Χαίρομαι που στο ΑΠΘ διατηρήσαμε γενικά καλό επίπεδο σπουδών μέσα σε αυτό το περιβάλλον, και πιστεύω ότι οι φοιτητές μας το καταλαβαίνουν.

Όσο για τους «εξωπανεπιστημιακούς» παράγοντες, αυτοί είναι πραγματικά ζήτημα της πολιτείας, όχι δικό μας.

Αξίζει στη νεολαία μας μια καλή ποιότητα σπουδών!

Και πρέπει να την εξασφαλίσουμε ως κοινωνία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr