ΑΠΘ: Συγκλονίζει η καθηγήτρια που μπήκε ασπίδα στο σώμα φοιτητή (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Η καθηγήτρια που μπήκε ασπίδα στο σώμα φοιτητή (ΦΩΤΟ)

«Κόντευαν να τον διαμελίσουν», αναφέρει η ίδια η καθηγήτρια που δεν δίστασε να μπει ασπίδα στο σώμα του.

Συγκλονίζει η εικόνα καθηγήτριας που μπαίνει ασπίδα ανάμεσα στο σώμα φοιτητή και ανδρών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη.


Ειδικότερα, χθες κατόπιν κατάληψης από φοιτητές στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, τα ΜΑΤ εισήλθαν στο Αριστοτέλειο και ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια, με χρήση χημικών, συλλήψεις, λιποθυμία φοιτήτριας, αλλά και ενός περιστατικού που έχει συγκλονίσει την φοιτητική κοινότητα και όχι μόνο.

Η γυναίκα που μπαίνει μπροστά από τον φοιτητή για να τον προστατέψει με το σώμα της από την βιαιότητα κάποιων αστυνομικών είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια θεατρολογίας στο ΑΠΘ, κα. Κατερίνα Ριτσάτου. Μπαίνει μπροστά για να προσπαθήσει να προστατέψει τον φοιτητή της.

Η κυρία Ριτσάτου, σε δηλώσεις της στο in.gr, επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία της μετά τα πρωινά περιστατικά και δηλώνει τα εξής: «Μπροστά στα μάτια μου, μπροστά στα μάτια όλων μας, μερικοί αστυνομικοί άρχιζαν να χτυπούν και να τραβούν έναν φοιτητή, ένα παιδί. Κόντευαν να το διαμελίσουν κυριολεκτικά, ενώ εμείς, φοιτητές και καθηγητές διαδηλώναμε ειρηνικά. Προσπάθησα να πάρω θέση εκείνη τη στιγμή. Είμαι δασκάλα, είμαι μάνα, γυναίκα και άνθρωπος. Γι’ αυτό».

Η κυρία Ριτσάτου ανήκει στην όχι μικρή μερίδα διδασκόντων που δεν βλέπουν με θετικό μάτι τις επερχόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Όπως είπε χαρακτηριστικά λίγο πριν το τέλος του τηλεφωνήματός μας: «Δεν θα κάτσουμε ήσυχα, πρέπει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα, που δεν έχουν φυσικά έρθει ακόμα».

Δείτε την φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Κυρία Ριτσάτου, σας ευχαριστούμε για το σημερινό μάθημα... Φωτογραφία από τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη.

Posted by Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ: σε κοινή θέα on Monday, February 22, 2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr