Φ.Σ. θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Φ.Σ. θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης μέσα από κάλεσμα τους, ενημερώνουν, πως αύριο Δευτέρα, θα προχωρήσουν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, όπως αναφέρουν:

"Δηλώνοντας την εναντίωση μας στο Νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Να λάβει υπόψη της η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακή κοινότητα εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών, των πειθαρχικών και της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

"Καμία σκέψη για νομοσχέδιο, στην Ανώτατη Εκπαίδευση!!!

Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας

  • Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.
  • Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης.
  • Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής. 
  • Όχι στην αναγνώριση των τίτλων των Ιδιωτικών κολεγίων

Δεν φτάνει που ένα χρόνο τώρα οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, δεν φτάνει που δίνουμε εξεταστική χωρίς συγγράμματα και ενώ έχουμε διδαχτεί το 50% της ύλης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας!!! Πίσω από την πλάτη μας.

Την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν δίνει δεκάρα, βρίσκει στο άψε – σβήσε 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία και κάμερες στα Πανεπιστήμια την ίδια στιγμή που προχωρά σε μείωση 8% του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.

Μέσα από νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

·    Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται από το πρώτο έτος, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα, με φοιτητές που άργησαν ή δεν πήραν καθόλου την μετεγγραφή τους!!! Υποβάθμιση για το κύρος των σχολών δεν είναι ο αριθμός των αποφοίτων αλλά οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακών εξοπλισμών που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει στις σχολές μας.

·    Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για αυτό και άλλωστε παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και ένα βήμα ακόμα στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων όπως έκαναν για Αρχιτεκτονική και Λογιστική. Εξασφαλίζουν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολλέγια και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση αναγνωρίζοντας του τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων

Θέλουν να βρούμε τις σχολές μας αγνώριστες!

Πανεπιστήμια με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, φοιτητές που δεν έχουν διδαχθεί εργαστήρια και αστυνομικούς στις πύλες των σχολών να κυνηγούν όσους αγωνίζονται για καλύτερες σπουδές.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως η δυσαρέσκεια από την πολιτική της μεγαλώνει –μας φοβάται-  φοβάται να μην ξεσηκωθούμε, προχωράει σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού!!! Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες και τα face control κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις παραπάνω αντιεκπαιδευτικές αλλαγές όχι τυχαία. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!!

Να μπει τέλος στην κοροϊδία εδώ και τώρα θέλουμε να γίνουμε και ξανά φοιτητές ! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας στο εαρινό εξάμηνο! Καλούμε όλους τους φοιτητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, προκειμένου να δεσμευθεί το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ότι θα μπει τέλος σ' αυτήν την κοροϊδία! Δεν αντέχουμε άλλο να χάνουμε εξάμηνα, θέλουμε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Προχωράμε σε:

1. Συλλαλητήριο από κοινού με τα εργατικά σωματεία της πόλης την Πέμπτη 21/1 στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

2. Συλλογή υπογραφών καταδίκης. Παίρνουμε το λόγο εμείς απορρίπτουμε το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση την μόρφωση των παιδιών του, να μην επιτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που επιδιώκουν να «βάλει στον γύψο» το κίνημα, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΤΕΦΑΑ, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, ΣΟΦΕΘ"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr