ΑΠΘ: Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού (2020-2021)

ΑΠΘ: Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού (2020-2021)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021»


Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021» (κωδικός MIS: 5063502), η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (αρ. πρωτ. Πρόσκλησης 2584/15-05-2019, κωδ. ΕΔΒΜ96) και η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης στη Συν. 863/30- 12-2020 της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ ΑΠΘ, προσκαλεί Νέους Επιστήμονες κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τον συνημμένο στην παρούσα πίνακα επιλέξιμων θέσεων/επιστημονικών πεδίων, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις αποφάσεις των Τμημάτων (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας αρ. Συν. 506/14-12-2020, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας αρ. Συν. 365/10-12-2020, Τμήμα Θεολογίας αρ. Συν. 7/21-12-2020, Τμήμα Ιατρικής αρ. Συν. 12/04-12-2020, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας αρ. Συν. 437/10-12-2020, Τμήμα Κινηματογράφου αρ. Συν. 83/09- 12-2020, Τμήμα Κτηνιατρικής αρ. Συν. 656/15-12-2020, Τμήμα Μαθηματικών αρ. Συν. 544/09-12-2020, Τμήμα Φαρμακευτικής αρ. Συν. 574/14-12-2020 και τις υπ’ αριθμ. 27855/07-07-2020 (αρ. Συν. 3027/06.07.2020) και 31714/29-07-2020 (αρ. Συν. 3030/29.07.2020) αποφάσεις της Συγκλήτου του ΑΠΘ σχετικά με την κατανομή των θέσεων στα Τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τις θέσεις που προκηρύσσονται ανά Επιστημονικό πεδίο, προκειμένου να διδάξουν το σύνολο των μαθημάτων (έως 3) των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (εξαιρούνται τα προγράμματα που προβλέπουν καταβολή διδάκτρων ή τελών εγγραφής) των τμημάτων του ΑΠΘ που αντιστοιχούν σε ένα από τα εν λόγω επιστημονικά πεδία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως αυτά παρουσιάζονται αναλυτικά στον συνημμένο πίνακα, λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους όρους:

1. Δικαίωμα Υποβολής Υποψηφιότητας έχει κάθε φυσικό πρόσωπο από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή το οποίο:

  • Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, το αντικείμενο του οποίου είναι συναφές με το Επιστημονικό πεδίο που αφορά η αίτησή του και έχει λάβει τον διδακτορικό του τίτλο (ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης) μετά την 1.1.2010.
  • Δεν κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του ΠΔ 407/80 ή συμβασιούχου Επιστημονικού Συνεργάτη ΤΕΙ ή συμβασιούχου Εργαστηριακού Συνεργάτη ΤΕΙ στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή
  • Δεν κατέχει θέση συμβασιούχου ακαδημαϊκού υποτρόφου της παρ. 7 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του οικείου Τμήματος πέραν της σύμβασης που θα συνάψουν στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης.
  • Δεν κατέχει θέση διοικητικού προσωπικού στο Ίδρυμα.
  • Δεν κατέχει θέση Ερευνητή/Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.

2. Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα απασχοληθούν στο ΑΠΘ ως Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι βάσει των προβλέψεων των κείμενων διατάξεων και συγκεκριμένα της παρ. 7 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Το αντικείμενο της σύμβασης ανάθεσης έργου που θα υπογραφεί μεταξύ του ΕΛΚΕ ΑΠΘ και του ωφελουμένου αφορά αποκλειστικά στην αυτοδύναμη διδασκαλία των μαθημάτων που αντιστοιχούν στο επιστημονικό πεδίο της θέσης, για την οποία επιλέχθηκε για το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021. Ο μέγιστος αριθμός των μαθημάτων που δύναται να διδάξει ο υπότροφος είναι τρία (3), ενώ ο μέγιστος αριθμός ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2). Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μία θέση (επιστημονικό πεδίο) ανά ακαδημαϊκό έτος.

3. Η αμοιβή του ωφελουμένου για το εν λόγω έργο ορίζεται στην περίπτωση ανάθεσης τριών (3) μαθημάτων στο ποσό των 12.510,00€ (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου, εργοδότη ή τυχόν αναλογούντος ΦΠΑ). Σε περίπτωση ανάθεσης λιγότερων των τριών (3) μαθημάτων, η αμοιβή αναπροσαρμόζεται αναλογικά ήτοι στα 2/3 της αμοιβής σε περίπτωση ανάθεσης δύο (2) μαθημάτων και στο 1/3 της αμοιβής σε περίπτωση ανάθεσης ενός (1) μαθήματος (βλ. Πρόσκληση ΕΔΒΜ96, αρ. πρωτ. Πρόσκλησης 2584/15-05-2019). Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση ανάθεσης μαθημάτων που από το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος συνοδεύονται από υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηρίων, τότε ο ωφελούμενος: α) λαμβάνει τη συνολική αμοιβή, εφόσον του ανατεθούν δύο (2) μαθήματα, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα (1) συνοδεύεται από υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηρίων, και β) λαμβάνει τα 2/3 της συνολικής αμοιβής, εφόσον του ανατεθεί ένα (1) μάθημα που συνοδεύεται από υποχρεωτική παρακολούθηση εργαστηρίων. Σημειώνονται τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους κάθε νέος επιστήμονας μπορεί να διδάξει μαθήματα αποκλειστικά σε ένα (1) Ίδρυμα και αποκλειστικά σε μόνο ένα (1) τμήμα του Ιδρύματος.
  • Με τον όρο «αυτοδύναμη διδασκαλία» νοείται όχι μόνο η φυσική πράξη της διδασκαλίας (παραδόσεις/διαλέξεις), αλλά και οι ενδογενώς συνδεόμενες με αυτήν ενέργειες, όπως η παρακολούθηση/υποστήριξη των φοιτητών, η αξιολόγησή τους στο σύνολο των εξεταστικών περιόδων, η ενδεχόμενη ανάγκη παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού κ.λπ.
  • Στην περίπτωση που ο τόπος μόνιμης κατοικίας του ωφελουμένου βρίσκεται σε διαφορετικό νομό ή νησί, από εκείνο που βρίσκεται η έδρα του Τμήματος, στο οποίο αυτός διδάσκει και προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες κίνησης/διανυκτέρευσης του ωφελουμένου, η ως άνω αμοιβή προσαυξάνεται κατά 400,00€ στην περίπτωση που διδάσκει μάθημα/τα σε ένα μόνο εξάμηνο ή κατά 800,00€ στην περίπτωση που διδάσκει μαθήματα και στα δύο εξάμηνα του ακαδημαϊκού έτους. Το ως άνω ποσό είναι σταθερό ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθημάτων που ανατίθενται στον ωφελούμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του παραπάνω ποσού, είναι ο επιλεχθείς να προσκομίσει κατά την υπογραφή της σύμβασης βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

4. Παραδοτέο είναι η υλοποίηση του/των μαθήματος/ων για την κάθε θέση, η οποία πιστοποιείται βάσει σχετικής βεβαίωσης του Προέδρου του οικείου Τμήματος. Η διεξαγωγή εξετάσεων και η τελική βαθμολόγηση των φοιτητών κατά την Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις και ευθύνες του ωφελουμένου ανεξαρτήτως της διάρκειας ή της μορφής της σύμβασης.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του φυσικού αντικειμένου συμβαδίζουν με την έναρξη και λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή ενός εκ των δύο εξαμήνων αυτού, συμπεριλαμβανομένης και της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου.

Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για την παρούσα πρόσκληση καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), συνοδευόμενη από τα ακόλουθα αρχεία σε μορφή pdf:

1. Πτυχίο/Δίπλωμα (αντίγραφο) της ημεδαπής στο οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ. Η μη προσκόμιση πιστοποιητικού αναγνώρισης του τίτλου σπουδών αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ αποτελεί λόγο αποκλεισμού.

1α. Για πτυχία της ημεδαπής στα οποία ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό. Αντίστοιχα για πτυχία της αλλοδαπής απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αντιστοιχίας βαθμολογίας από το ΔΟΑΤΑΠ. Η μη προσκόμιση των ανωτέρω δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου και για την αξιολόγησή του λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία που αντιστοιχεί σε κάθε μια αξιολογική κλίμακα (Άριστα 8,5 - Πολύ καλά 6,5 - Καλά 5).

1β. Για πτυχία της ημεδαπής στα οποία δεν αναγράφεται καθόλου βαθμός ή αξιολογικός χαρακτηρισμός απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό. Αντίστοιχα για πτυχία της αλλοδαπής απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αντιστοιχίας βαθμολογίας από το ΔΟΑΤΑΠ. Η μη προσκόμιση των ανωτέρω δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου και για την αξιολόγησή του λαμβάνεται υπόψη το ελάχιστο της βαθμολογικής κλίμακας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (5).

2. Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (αντίγραφο) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος θα πρέπει να έχει συνάφεια με το επιστημονικό πεδίο. Στην περίπτωση που ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών δεν είναι απαραίτητος για τη λήψη διδακτορικού τίτλου τότε η μη προσκόμιση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού και ο υποψήφιος που δεν το προσκομίζει δεν βαθμολογείται για το συγκεκριμένο κριτήριο. Η μη προσκόμιση πιστοποιητικού αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ αποτελεί λόγο αποκλεισμού όταν ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είναι απαραίτητος για τη λήψη διδακτορικού τίτλου.

2α Για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών της ημεδαπής στους οποίους ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό. Αντίστοιχα για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών της αλλοδαπής απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αντιστοιχίας βαθμολογίας από το ΔΟΑΤΑΠ. Η μη προσκόμιση των ανωτέρω δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου και για την αξιολόγησή του λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία που αντιστοιχεί σε κάθε μια αξιολογική κλίμακα (Άριστα 8,5 - Πολύ καλά 6,5 - Καλά 6).

2β. Για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών της ημεδαπής στους οποίους δεν αναγράφεται καθόλου βαθμός ή αξιολογικός χαρακτηρισμός απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό. Αντίστοιχα για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών της αλλοδαπής απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αντιστοιχίας βαθμολογίας από το ΔΟΑΤΑΠ. Η μη προσκόμιση των ανωτέρω δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου και για την αξιολόγησή του λαμβάνεται υπόψη το ελάχιστο της βαθμολογικής κλίμακας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (6).

3. Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών (αντίγραφο) με ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης μετά την 01.01.2010, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ και ο οποίος θα πρέπει να έχει συνάφεια με το επιστημονικό πεδίο. Η μη προσκόμιση πιστοποιητικού αναγνώρισης του τίτλου σπουδών αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ αποτελεί λόγο αποκλεισμού. Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης δεν αφορά στην ημερομηνία ορκωμοσίας/αναγόρευσης. Σε περίπτωση που δεν έχει λάβει χώρα η ορκωμοσία του υποψηφίου αρκεί η προσκόμιση Βεβαίωσης από τη Γραμματεία Τμήματος/Σχολής, όπου θα φαίνεται η ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης διδακτορικής διατριβής.

4. Κάθε πρόσφορο έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται τυχόν μεταδιδακτορική έρευνα συναφής με το επιστημονικό πεδίο. Ως μεταδιδακτορική έρευνα λογίζεται κάθε είδους συναφής ερευνητική απασχόληση (ακαδημαϊκή ή μη) που λαμβάνεται μετά τη λήψη του διδακτορικού τίτλου. Η διδακτική εμπειρία/απασχόληση δεν θεωρείται μεταδιδακτορική έρευνα.

5. Βιογραφικό Σημείωμα, στο οποίο να αποτυπώνονται κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω:

  • Εκπαίδευση και Κατάρτιση.
  • Μεταδιδακτορική έρευνα που θα πρέπει να αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο έγγραφο, όπως π.χ. βεβαιώσεις απασχόλησης.
  • Πλήρης κατάλογος και περιεχόμενο δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια, portfolio εργασιών και μελετών, αναγνωρισμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα.
  • Τεκμηρίωση συνάφειας των ακαδημαϊκών σπουδών, της διδακτορικής διατριβής ή/και του δημοσιευμένου έργου με το επιστημονικό πεδίο της θέσης και των μαθημάτων που αντιστοιχούν σε αυτήν.
  • Ηλεκτρονική Διεύθυνση με το πλήρες υλικό της Διδακτορικής Διατριβής*.
  • Ηλεκτρονική/ές Διεύθυνση/εις με το πλήρες υλικό των επιστημονικών δημοσιεύσεων/ανακοινώσεων σε συνέδρια, portfolio κ.λπ. που εμφανίζονται στο βιογραφικό*.

*ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

(Για να ανεβάσετε τη διδακτορική σας διατριβή ή και τυχόν δημοσιεύσεις, portfolio κ.λπ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογίες cloud που παρέχονται από εταιρείες όπως η Google, η Microsoft ή και η Dropbox. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να έχετε ενεργούς λογαριασμούς στις εταιρείες αυτές και, αφού ανεβάσετε τα αρχεία σας, να τα  δημοσιεύσετε και να μας καταγράψετε την ηλεκτρονική διεύθυνση. Οδηγίες για τη δημοσίευση των αρχείων μπορείτε να βρείτε:

Μπορείτε επίσης να παραθέσετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση ιστοτόπου, όπου μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο παραπάνω υλικό, όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στη βιβλιοθήκη ΙΚΕΕ κ.λπ.).

6. Πρόταση Σχεδιαγράμματος Διδασκαλίας Μαθήματος για κάθε μάθημα του επιστημονικού πεδίου, στο οποίο να περιλαμβάνεται: ανάλυση του περιεχομένου του μαθήματος και μαθησιακοί στόχοι, αναλυτικός χρονικός προγραμματισμός του μαθήματος σε επίπεδο εβδομάδας, οργάνωση του μαθήματος (ό,τι είναι κατά περίπτωση εφαρμόσιμο: διδασκαλία θεωρίας/ασκήσεων, προαιρετικά θέματα, εργαστηριακές ασκήσεις, ασκήσεις πεδίου κ.λπ.), χρήση σύγχρονων τεχνικών διδασκαλίας, βιβλιογραφία και εκπαιδευτικό υλικό μαθήματος, μέθοδος εξέτασης/αξιολόγησης μαθήματος). Το σχεδιάγραμμα διδασκαλίας που υποβάλλει ο υποψήφιος αναφέρεται αποκλειστικά στη μεθοδολογία και στο χρονοδιάγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία του αναρτημένου στην ιστοσελίδα της ΜΟΔΙΠ περιεχομένου του μαθήματος και πρέπει να συνάδει με το περιεχόμενο αυτό.

7. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (υπογεγραμμένη), στην οποία να δηλώνεται ότι:

  1. Τα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος είναι αληθή,
  2. Ο/Η υποψήφιος/α:
  • έλαβε γνώση των όρων της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τους αποδέχεται όλους ανεπιφύλακτα
  • έχει λάβει το διδακτορικό του τίτλο (ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης) μετά την 1.1.2010, και
  • δεν κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του ΠΔ 407/80, ή συμβασιούχου Επιστημονικού Συνεργάτη ΤΕΙ, ή συμβασιούχου Εργαστηριακού Συνεργάτη ΤΕΙ στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή,
  • δεν κατέχει θέση διοικητικού προσωπικού στο Ίδρυμα,
  • δεν κατέχει άλλη θέση συμβασιούχου ακαδημαϊκού υποτρόφου της παρ. 7 του άρθρου 29 του Ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ 33/Α/27-02-2016), του οικείου τμήματος πέραν της σύμβασης που θα συνάψει στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, και
  • δεν κατέχει θέση Ερευνητή/Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.

8. Πιστοποιητικό άριστης γνώσης ξένης γλώσσας του αντίστοιχου τμήματος (αποκλειστικά για υποψηφίους υποτρόφους των τμημάτων αγγλικής/γαλλικής/γερμανικής/ιταλικής φιλολογίας).

9. Πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Γ1 (C1) από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (αποκλειστικά για αλλοδαπούς πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Τα δικαιολογητικά 1 (με εξαίρεση το 1α και 1β), 3, 5, 6 και 7 αποτελούν απαιτούμενα δικαιολογητικά και η μη προσκόμισή τους συνιστά λόγο αποκλεισμού. Το δικαιολογητικό 2, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (με εξαίρεση το 2α και 2β) είναι απαιτούμενο δικαιολογητικό μόνο στις περιπτώσεις που είναι προαπαιτούμενο για τη λήψη διδακτορικού τίτλου σπουδών. Στις περιπτώσεις αυτές η μη προσκόμισή του συνιστά λόγο αποκλεισμού. Τo δικαιολογητικό 4 (μεταδιδακτορική έρευνα) δεν αποτελεί απαιτούμενο δικαιολογητικό και η μη προσκόμισή του δε συνιστά λόγο αποκλεισμού. Σε περίπτωση ύπαρξης μεταδιδακτορικής έρευνας θα πρέπει αυτή να αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα. Τα δικαιολογητικά 8 και 9 είναι απαιτούμενα δικαιολογητικά μόνο στις περιπτώσεις υποψηφίων υποτρόφων των τμημάτων αγγλικής/γαλλικής/γερμανικής/ιταλικής φιλολογίας και αντίστοιχα στις περιπτώσεις υποψηφίων αλλοδαπών πολιτών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις περιπτώσεις αυτές η μη προσκόμισή τους συνιστά κριτήριο αποκλεισμού.

Σε περίπτωση που η αίτηση του υποψηφίου δεν είναι πλήρης ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβολής και το περιεχόμενό τους ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας (δικαίωμα υποβολής) της πρόσκλησης, η πρόταση θα απορρίπτεται.

Τρόπος και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής. Στην ιστοσελίδα https://webrescom.rc.auth.gr/core/22/auth.html οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, ακολουθώντας τις σχετικές αναρτημένες οδηγίες.

Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων στην παραπάνω ηλεκτρονική πλατφόρμα λήγει την 27η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00. Η υποβολή αιτήσεων μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δε θα είναι εφικτή. Επίσης, η υποβολή αιτήσεων με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (όπως αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποβολή φακέλου στην Γραμματεία του ΕΛΚΕ ΑΠΘ κ.λπ.) δε θα γίνεται δεκτή.

Ενημέρωση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΓΚΠΔ) δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται για τους σκοπούς και τις ανάγκες της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού στο ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021». Το ΑΠΘ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι κάθε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι σύννομη, θεμιτή και διενεργείται με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων, το οποίο ενημερώνεται, όπου απαιτείται, εγκαίρως για όλα τα σχετικά δικαιώματά του βάσει του ΓΚΠΔ.

Ειδικότερα, τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος επεξεργάζονται από το ΑΠΘ για τις ανάγκες του έργου με βάση τη διαδικασία που περιγράφεται στην πρόσκληση και αποστέλλονται στον φορέα χρηματοδότησης και συγκεκριμένα στην αρμόδια μονάδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων περιορίζεται στον απολύτως αναγκαίο βαθμό και αποτρέπεται κάθε περαιτέρω ή ανακριβής επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο με τους προκαθορισμένους σκοπούς.

Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για άλλους σκοπούς, αυτή πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της συνακόλουθης συγκατάθεσής σας. Βάσει της εφαρμοστέας κάθε φορά νομοθεσίας έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα στη φορητότητά τους. Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μόνο για το αναγκαίο για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού χρονικό διάστημα, ενώ η επεξεργασία αυτών γίνεται κατά τρόπο που εγγυάται την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη χρήση, απώλεια ή καταστροφή.

Οι επιλεγέντες υπότροφοι έχουν υποχρέωση συμπλήρωσης απογραφικών δελτίων (εισόδου/εξόδου) και τα προσωπικά τους δεδομένα θα επεξεργαστούν περαιτέρω για τους σκοπούς της αξιολόγησης όπως και την κατά Νόμο αναγκαία χρήση τους για λόγους διαφάνειας στην ανάρτηση των σχετικών αποφάσεων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ειδικότερα, το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας των επιλεχθέντων θα αποσταλούν στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (επίσημος φορέας του ελληνικού στατιστικού συστήματος), προκειμένου να συμμετέχουν στη διεξαγωγή διαδικασίας αξιολόγησης του έργου της Ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας.

Επιλογή – Αποτελέσματα – Ενστάσεις

Κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων αποτελούν οι ακαδημαϊκές σπουδές και το ακαδημαϊκό βιογραφικό του υποψηφίου και η συνάφεια αυτών με το επιστημονικό πεδίο της θέσης και τα μαθήματα που αντιστοιχούν, καθώς και το σχεδιάγραμμα διδασκαλίας για όλα τα ορισμένα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα αξιολόγησης και βαθμολόγησης:

Οι υποψήφιοι που σε ένα εκ των δύο επιμέρους κριτηρίων «Βιογραφικό Σημείωμα» και «Σχεδιάγραμμα Διδασκαλίας» δε συλλέγουν βαθμολόγηση τουλάχιστον ίση με τα αντίστοιχα κατώφλια βαθμολόγησης των 30 (κριτήριο Α) ή/και των 20 (κριτήριο Β) μονάδων που σημειώνονται στον παραπάνω πίνακα κριτηρίων αξιολόγησης και βαθμολόγησης, θα αξιολογούνται αλλά δε θα γίνονται αποδεκτοί/ες για επιλογή (αποκλεισθέντες).

Διευκρινίζεται ότι η μη κάλυψη από κάποιον υποψήφιο ενός εκ των κριτηρίων 1 και 2 αποτελεί λόγο απόρριψης της υποψηφιότητας αυτής, χωρίς την περαιτέρω αξιολόγησή της.

Οι Επιτροπές αξιολόγησης και ενστάσεων των υποψηφιοτήτων ορίζονται μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος από την Επιτροπή Ερευνών και διαχείρισης του ΕΛΚΕ. Η επιλογή των υποψηφίων της παραπάνω πρόσκλησης θα γίνει από τις Γενικές Συνελεύσεις των οικείων Τμημάτων του ΑΠΘ, κατόπιν εισήγησης της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης ανά επιστημονικό πεδίο. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα εγκριθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα συντάξει προσωρινό πίνακα αποκλεισθέντων και προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Ειδικότερα οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια 1 και 2 αλλά δεν πληρούν το κατώφλι των κριτηρίων Α ή/και Β θα καταγράφονται τόσο στον πίνακα κατάταξης όσο και στον πίνακα αποκλεισθέντων. Ο πίνακας αποκλεισθέντων και ο πίνακας κατάταξης με τις μονάδες βαθμολόγησης των υποψηφίων στα παραπάνω κριτήρια και με αναφορά στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο της αίτησής τους, θα εισαχθούν για έγκριση στην Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η σχετική απόφαση αναρτάται στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καθώς και στην οικεία ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Κατά της απόφασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης (με την οποία εγκρίνεται ο προσωρινός πίνακας κατάταξης και ο πίνακας των αποκλεισθέντων) χωρεί ένσταση, εντός 5 εργασίμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης της απόφασης στη «Διαύγεια». Οι ενστάσεις υποβάλλονται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε με φυσική παρουσία, είτε ταχυδρομικά στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ (Κτίριο ΚΕΔΕΑ, 3ης Σεπτεμβρίου - Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636, 1ος όροφος, Γραφείο 101). Επισημαίνεται ότι επί ύπαρξης ευλόγου ενδιαφέροντος παρέχεται δικαίωμα πρόσβασης στα ατομικά φύλλα αξιολόγησης και στους φακέλους των άλλων υποψηφίων, μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/νης προς τον ΕΛΚΕ. Όταν στα αιτούμενα στοιχεία περιλαμβάνονται και ειδικές κατηγορίες δεδομένων, αυτά χορηγούνται μόνο υπό τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και των λοιπών ισχυουσών διατάξεων. Οι υποψήφιοι δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Ο οριστικός πίνακας αξιολόγησης (μετά την εξέταση των ενστάσεων) και η αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Ερευνών θα αναρτηθεί, επίσης, στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καθώς και στην οικεία ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ ΑΠΘ. Ο/Η υποψήφιος/α με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα είναι εκείνος/η που θα κληθεί να αναλάβει το έργο. Σε περίπτωση κωλύματος αυτού/ής δίνεται η δυνατότητα επιλογής των επομένων υποψηφίων ως την εξάντληση της σειράς κατάταξης. Εφόσον δεν υπάρχουν εμπρόθεσμες ενστάσεις, τότε μετά την λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας ο προσωρινός πίνακας αξιολόγησης καθίσταται αυτόματα οριστικός.

Ο υποψήφιος έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ ΑΠΘ https://www.rc.auth.gr/JobPosition/List, στην ηλεκτρονική διαδρομή ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης, καθώς και από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ανθρωπίνων Πόρων

(email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η παρούσα πρόσκληση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (http://www.rc.auth.gr/), στις ιστοσελίδες των Τμημάτων του ΑΠΘ, στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αποσταλεί στην ΕΥΔ ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

  1. Από τις αιτήσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα και παραδεκτά κατά τα ανωτέρω, επιλέγεται εκείνη που κρίνεται πιο κατάλληλη και συνάπτεται σύμβαση μίσθωσης έργου με τον/τους επιλεχθέντα/ντες στη βάση της συμβατικής ελευθερίας.
  2. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι αιτήσεις /ενστάσεις που θα παραληφθούν μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία και ώρα.
  3. Αντικατάσταση ή διόρθωση της αίτησης ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  4. Για τους υποψηφίους, των οποίων οι τίτλοι σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) αποτελούν απαιτούμενο ή συνεκτιμώμενο τυπικό προσόν και έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα του εξωτερικού, πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Επισημαίνεται ότι η παρούσα διαδικασία πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου δεν είναι διαγωνιστική, ενώ η τυχόν επιλογή αντισυμβαλλόμενου έχει τον χαρακτήρα αποδοχής πρότασης και όχι «πρόσληψης». Η διαδικασία της πρόσκλησης θα ολοκληρωθεί με σύνταξη πίνακα κατάταξης και πίνακα αποκλεισθέντων, ενώ όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν κατ’ ιδίαν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επιλέγεται κατά σειρά η πρόταση του ενδιαφερόμενου με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο κριτήριο Α.
  6. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και κατά τους όρους της σύμβασης μπορεί να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του/των επιλεχθέντος/ντων με άλλον/ους ενδιαφερόμενο/ους στο πλαίσιο της παρούσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης.
  7. Εάν κατά την εξέλιξη του ακαδημαϊκού έτους προκύψει αδυναμία συνέχισης του διδακτικού έργου εκ μέρους του ωφελουμένου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αλληλουχία των μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών, επιτρέπεται η ανάθεση του υπολειπόμενου διδακτικού έργου στον πρώτο επιλαχόντα ή, εφόσον δεν υπάρχει, η επανάληψη πρόσκλησης του Ιδρύματος για το υπολειπόμενο διδακτικό έργο.
  8. Σημειώνεται ότι η παρούσα πρόσκληση α) δε συνεπάγεται αυτοδικαίως για την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και κατ’ επέκταση για το ΑΠΘ καμία απολύτως δέσμευση για σύναψη σύμβασης με τους υποψηφίους και β) δημοσιεύεται υπό την αίρεση της έγκρισης της χρηματοδότησης της Πράξης, ενώ η Επιτροπή Ερευνών διατηρεί το δικαίωμα να μην προβεί σε έγκριση προτάσεων της υπόψη πρόσκλησης, αζημίως γι’ αυτήν.
  9. Η ανάθεση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πρόσκληση της Πράξης.
  10. Ξενόγλωσσα δικαιολογητικά έγγραφα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής θα πρέπει να προσκομίζονται συνοδευόμενα από φωτοαντίγραφα επίσημης μετάφρασής τους στην ελληνική γλώσσα.
  11. Η πιστοποίηση γνώσης του τίτλου γλωσσομάθειας αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 ΠΔ 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του ΠΔ 50/2001 Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/3.8.2007/τ.Α’), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1ΠΔ 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του ΠΔ 50/2001…….» (ΦΕΚ 115/9.6.2006/τ.Α’).
  12. Οι υποψήφιοι που απασχολούνται σε άλλους δημόσιους φορείς οφείλουν να λάβουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3528/2007 εφόσον επιλεγούν. Η άδεια πρέπει να έχει ληφθεί πριν την έναρξη της απασχόλησής τους.

Πίνακας Θέσεων / Επιστημονικών Πεδίων / Μαθημάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr