ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων κατά την διάρκεια της Συγκλήτου

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων κατά την διάρκεια της Συγκλήτου

Με απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΦΑΑ του ΣΟΦΕΘ και της Επιτροπής Αγώνα φοιτητών Πολιτικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε στις 21/10 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της Συγκλήτου.

Εκπρόσωποι των φοιτητών έκαναν παρέμβαση που σκοπό είχε να κοινοποιήσει τα αιτήματα που αφορούν τη λήψη άμεσων μέτρων για μόρφωση και υγεία.


Συγκεκριμένη αναφορά έγινε στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στις εστίες, που – όπως ανέφεραν – αν δεν παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των φοιτητών θα μετατραπούν σε «υγειονομικές βόμβες» για τους διαμένοντες φοιτητές.

Αποσπάστηκαν από την πλευρά της Πρυτανείας οι εξής δεσμεύσεις για: 

  • άμεση απολύμανση όλων των χωρών στις εστίες
  • διεξαγωγή μαζικών τεστ για όλους και παράλληλη παροχή υγειονομικού υλικού 

Οι φοιτητές διεκδικούν "προστασία της υγείας των φοιτητών, αιτήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας όπως και την μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στο ίδρυμα". Η Πρυτανεία σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν "ακόμη μια φορά τα χαρακτήρισε ανέφικτα και επικαλέστηκε τον περιορισμένο δήθεν δημοσιονομικό χώρο".

Αναφορά έγινε επίσης και στα αιτήματα των φοιτητών για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπου οι διεκδικήσεις των φοιτητών έγιναν γνωστές και πάρθηκαν δεσμεύσεις πως θα υλοποιηθούν. 

  • για άμεση αξιοποίηση των νησίδων Η/Υ που υπάρχουν στο ΑΠΘ. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστούν σημεία όπου η σύνδεση είναι καλή και φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δίκτυο θα μπορούν απρόσκοπτα να παρακολουθήσουν το μάθημά τους
  • λειτουργία με όλα τα μέτρα ασφαλείας των βιβλιοθηκών – και του ΑΠΘ αλλά και των επιμέρους τμημάτων-
  • άμεσα μέτρα ώστε τα συγγράμματα να μην καθυστερήσουν και να παραδοθούν σε όλους τους φοιτητές έγκαιρα 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr