ΑΠΘ: Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας

Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας

Ψήφισμα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ για την εκδημία του ομότιμου καθηγητή Ευστρατίου Ζεγκίνη.

Τα μέλη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. πληροφορήθηκαν με βαθιά θλίψη την εκδημία του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος και Άρχοντος Μαΐστορος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ευστρατίου Ζεγκίνη διεθνώς διακεκριμένου Καθηγητή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ισλάμ στο Βαλκανικό χώρο και Τουρκολόγου, που υπηρέτησε με ακαδημαϊκό ήθος και επιστημονική ευσυνειδησία το Τμήμα, τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και την Εκκλησία.


Ο αείμνηστος Καθηγητής, γεννημένος στην Ίμβρο, υπήρξε απόφοιτος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και διετέλεσε αρχικά Καθηγητής της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου δίδαξε επί δεκαετίες την τουρκική γλώσσα και φιλολογία, και εν συνεχεία της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ στη Φλώρινα και, από το 2003, του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Καθηγητής Ευστράτιος Ζεγκίνης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναλαμβάνοντας, κατ᾽ εντολήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το μακρόπνοο έργο της αρχειοθέτησης και τεκμηρίωσης του Πατριαρχικού Αρχειοφυλακίου.

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας τιμά τη μνήμη του και εκφράζει στην οικογένεια του τα θερμά του συλλυπητήρια, με την ευχή ο Κύριος να τον κατατάξει στην Χώρα των Ζώντων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Συμεών Α. Πασχαλίδης
Καθηγητής Πατρολογίας - Αγιολογίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr