Το ΑΠΘ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Το ΑΠΘ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες/τους ενδιαφερομένους ότι η περίοδος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος έχει οριστεί από την Πέμπτη 4 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικής εφαρμογής για το στεγαστικό επίδομα (https://stegastiko.minedu.gov.gr), της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Διαδικασία υποβολής της αίτησης
Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτυγχάνεται, αφού η/ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτήτρια/φοιτητής) συμπληρώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του έχουν δοθεί από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης υπέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων της/του.

Η/Ο δικαιούχος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:

 τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας της φοιτήτριας/του φοιτητή
 εάν η/ο δικαιούχος είναι ο γονέας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) της ίδιας/του ίδιου, της/του συζύγου και της φοιτήτριας/του φοιτητή,
 εάν η/ο δικαιούχος είναι η φοιτήτρια/ο φοιτητής, μόνο το Α.Φ.Μ. της ίδιας/του ίδιου,
 τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτήριου συμβολαίου
 τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Η οριστική υποβολή της αίτησης υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης της/του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Σε περίπτωση που μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, τα υπό αξιολόγηση στοιχεία δεν μπορούν να διασταυρωθούν, η αιτούσα/ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει στη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης, συμπληρωματικά δικαιολογητικά, όπως:

1. Την Αίτηση (εκτυπωμένη), όπου θα αναφέρονται τα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά
2. Υπεύθυνη δήλωση της μισθώτριας/του μισθωτή, όπως φαίνεται στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο (βλ. συνημμένα), ή βεβαίωση και απόδειξη παραμονής σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, με το γνήσιο της υπογραφής
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Το ή τα επιπλέον δικαιολογητικά που αναφέρονται στην υποβληθείσα αίτηση.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά αποκλειστικά μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2020

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για όσες αιτήσεις απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά από τις/τους δικαιούχους, αυτά θα αποστέλλονται μέσω φυσικού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Γραμματείες των Τμημάτων φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:
https://stegastiko.minedu.gov.gr/Home/About 

Διευκρινιστική εγκύκλιος 2019-2020 ΚΥΑ

Για την αίτηση στον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr

Για διευκρινίσεις σχετικά με το στεγαστικό επίδομα, μπορείτε να απευθύνεστε στις Γραμματείες των Τμημάτων (https://www.auth.gr/registrars) ή στο Τμήμα Σπουδών (Δήμητρα Χούτου-Περάκη, 9-6743, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα τελευταία νέα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2019-2020: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr