ΑΠΘ: Οι φοιτητές ζητούν θέσπιση διπλής εξεταστικής για τον Σεπτέμβρη

ΑΠΘ: Οι φοιτητές ζητούν θέσπιση διπλής εξεταστικής για τον Σεπτέμβρη

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι βιολογικού, γεωλογικού και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τα οξυμένα προβλήματα που παρατηρούνται στην πορεία ολοκλήρωσης του εξαμήνου αλλά και την επιτακτική ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην εξεταστική. 

Οι Εκλεγμένοι και τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων μετέφεραν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φοιτητές της σχολής το ολοένα και αυξανόμενο άγχος ανησυχία όσο πλησιάζει και η εξεταστική περίοδος. Ακόμη, τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από πλευράς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας αλλά και της Πρυτανείας που να διασφαλίζουν την πρόσβαση όλων των φοιτητών στην διαδικασία της εξέτασης, την θέσπιση διπλής εξεταστικής για τον Σεπτέμβρη ώστε να υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες για τους φοιτητές να περάσουν τα μαθήματα τους αλλά και τα ειδικά μέτρα που αφορούν τους επί πτυχίω φοιτητές, τους φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση.


Όπως αναφέρουν σχετικά: "Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν το ίδιο γενικόλογες με τις απαντήσεις που έδινε ως τώρα η πρυτανεία. Η κοσμητεία και οι πρόεδροι των τμημάτων ευθυγραμμίζονται με την πρυτανεία και οδεύουν για ηλεκτρονική εξεταστική, λένε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των φοιτητών στην εξέταση. Δεν ανακοινώνεται όμως κανένα συγκεκριμένο μέτρο, η εξεταστική πλησιάζει, δεν έχει καν ανακοινωθεί ο τρόπος διεξαγωγής της εξέτασης, των εργαστηρίων, κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις της πρυτανείας ενώ αναγνωρίζουν ότι τα εργαστήρια δεν θα διδαχθούν ουσιαστικά μέσω σκάιπ.

Οι φοιτητές απαιτούν άμεσα απαντήσεις για κάθε ζήτημα και να πάρει θέση η κοσμητεία και τα τμήματα για δια ζώσης εξεταστική όπως γίνεται και στο ΕΚΠΑ. Οι πρόεδροι απάντησαν πως θα ενημερώσουν τους φοιτητές μόλις λάβουν τις σχετικές οδηγίες".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr