Τι θα γίνει με την φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι

Τι θα γίνει με την φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι

Φοιτητικό Camping ΠοσείδιΣτο “βωμό” της πανδημίας του κορωνοϊού οι περισσότεροι τομείς της καθημερινότητάς μας άλλαξαν αναγκαστικά, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Το ίδιο συνέβη και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο έβαλε λουκέτο στις 11 Μαρτίου λόγω του κλεισίματος όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας. Το επόμενο διάστημα, αρχικά ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα, ενώ πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως οι εξετάσεις για το εαρινό εξάμηνο θα διενεργηθούν κατά βάση ηλεκτρονικά.


Την ενημερωτική σελίδα για το Φοιτητικό Camping Ποσείδι μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Πολλοί, βεβαία,αναρωτιούνται το τι θα γίνει το καλοκαίρι με το πανεπιστημιακό κάμπινγκ του ΑΠΘ στη Κασσάνδρα Χαλκδικής, το λεγόμενο “Ποσείδι”, το οποίο “παραδοσιακά” κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες φοιτητές. Με αφορμή το παραπάνω, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, τόνισε μέσω του "thesstoday" πως προτεραιότητα του ΑΠΘ είναι η ολοκλήρωση του εξαμήνου και η διενέργεια της εξεταστικής ενώ σχετικά με την κατασκήνωση ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τη λειτουργία της, η οποία πάντως θα είναι διαφορετική συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια:

“Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη λειτουργία της κατασκήνωσης γιατί δεν αποτέλεσε προτεραιότητα στην προκειμένη φάση. Προτεραιότητα του ΑΠΘ είναι η ολοκλήρωση του εξαμήνου και η διενέργεια εξετάσεων διαδικτυακά. Το τελευταίο είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της κατασκήνωσης καθώς οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ακόμη και στα τέλη Ιουλίου σε κάποια τμήματα. Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξει καθόλου η κατασκήνωση αλλά και να ανοίξει με προϋποθέσεις. Εκ των πραγμάτων γίνεται κατανοητό πως η κατασκήνωση, αν λειτουργήσει, δε θα λειτουργήσει όπως τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από όλα προέχει το ανώτατο αγαθό της προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε σχέση με αυτό το κριτήριο λάβαμε την απόφαση για διενέργεια εξεταστικής διαδικτυακά και σίγουρα θα επηρεάσει και τη λειτουργία της φοιτητικής κατασκήνωσης”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα».

Ποια είναι η πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ

Η πανεπιστημιακή κατασκήνωση λειτουργεί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από το 1960 και αποτελεί ιδιοκτησία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Την ευθύνη για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης έχει η Διοίκηση του ΑΠΘ. Δικαίωμα διαμονής σε αυτήν έχουν όλοι οι φοιτητές, το προσωπικό, καθώς και οι συνταξιούχοι του ΑΠΘ.

Η κατασκήνωση αποτελεί ένα δημόσιο χώρο αναψυχής, εκπαίδευσης και πολιτισμού για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ. Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της. Ως εκ τούτου, λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, την αποφυγή κάθε είδους ρύπανσης και την προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων. Παράλληλα, αναπτύσσονται δράσεις με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr