ΣΟΦΕΘ: "Ανοιξε το εστιατόριο στην Α’ ΦΕΘ - Οι εστίες θα παραμείνουν ανοιχτές"

ΣΟΦΕΘ: "Άνοιξε το εστιατόριο στην Α’ ΦΕΘ - Οι εστίες θα παραμείνουν ανοιχτές"

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής τους στις εστίες (μετά την έκδοση νέας εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας), οι φοιτητές ζητούν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, με τακτικές απολυμάνσεις, πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης.

Νέα ανακοίνωση από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) για την λειτουργία των φοιτητικών εστιών:


"Μετά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι εστίες πετώντας φοιτητές έξω ακολούθησαν κινητοποιήσεις των εστιακών, παρεμβάσεις, σε όλη τη χώρα, γενικές συνελεύσεις. Οι φοιτητές δεν έμειναν σιωπηλοί, διεκδίκησαν και φαίνεται τόσο από την απόφαση όσο και από τη στάση της πρυτανείας ότι μπορούν να έχουν και έχουν κατακτήσεις!

Οι εργαζόμενοι της ΟΕΝΓΕ από την πλευρά τους, έδειξαν την αλληλεγγύη τους με αντίστοιχη ανακοίνωση στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη. Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου».

Η κυβέρνηση μετά από όλα αυτά αναγκάστηκε να κάνει λόγο για παραμονή των φοιτητών στις εστίες. Μάλιστα προβλέπεται να συνεχιστεί η σίτιση και η καθαριότητα. Συγκεκριμένα σήμερα 30/3 άνοιξε και το εστιατόριο στην Α’ ΦΕΘ. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους. Δεν εφησυχαζόμαστε! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα! Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την καθαριότητα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά, γάντια, μάσκες), δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19, οι εργαζόμενοι να εφοδιαστούν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διασφάλιση της υγιεινής (σκουφιά, γάντια, μάσκες, κλπ).

Ταυτόχρονα τη δράση της συνεχίζει η ομάδα αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για όποιον εστιακό το χρειάζεται, για να βοηθούν όποιον ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι! Σε κάθε κτήριο υπάρχουν μέλη της ομάδας αλληλεγγύης στα οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι φοιτητές έχουν ανάγκη, όσοι θέλουν να στηρίξουν με είδη πρώτης ανάγκης ή όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην ομάδα.

Μένουμε εστία! Μένουμε δυνατοί! Κανένας μόνος, καμία μόνη!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr