Θύμα προπηλακισμού από φοιτητές καταγγέλλει πως έπεσε καθηγητής του ΑΠΘ

Θύμα προπηλακισμού από φοιτητές καταγγέλλει πως έπεσε καθηγητής του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Θύμα προπηλακισμού και "ομηρίας" καταγγέλλει πως έπεσε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, εντός του Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον ίδιο τον καθηγητή μέσω της σελίδας του στο facebook, όπου περιγράφει ένα σκηνικό με μια ομάδα εξαγριωμένων ατόμων, πιθανότατα φοιτητών, που έκατσαν πάνω στο όχημα και δεν του επέτρεπαν να ξεκινήσει.


Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η δρομολόγηση της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών του τμήματος που έχει φέρει αντιδράσεις σε μερίδα φοιτητών.

Η καταγγελία του καθηγητή:

«Με είχαν προειδοποιήσει πως "θα έρθει η σειρά μου" και σας το είχα πει.

Με κράτησαν "όμηρο", όπως άκουσα να λένε, 45 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητό μου, ακουμπισμένοι πάνω, ώστε να μην μπορώ να ξεκινήσω.

Τρία τέταρτα προσβολών, ενώ με έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν video το θηρίο που είχαν στο κλουβί.

Με απεγκλώβισαν συνάδελφοι, ενώ πίεση και παλμοί ήταν στα ύψη.

Ακολούθησε δεύτερη σκηνή προπηλακισμών στη Σχολή "Παραιτήσου από Πρόεδρος!

Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!".

Ο λόγος της στοχοποίησής μου είναι ότι έχω δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Καμία ενημέρωση ή εξήγηση δεν στάθηκε ικανή να τους πείσει ότι τα προγράμματα σπουδών δεν αλλάζουν για να "καταστρέψουν το μέλλον τους"...

Προσπαθώ να μην βγάζω άχνα στις περιπτώσεις, αλλά μέσα μου βράζω.

Ένα Τμήμα δεν μπορεί να συνεδριάσει και ο αιρετός πρόεδρός υφίσταται σωματική και ψυχολογική βία εκτός κάθε ορίου, ενώ το πανεπιστήμιο παρακολουθεί αμήχανο και αδύναμο να αντιδράσει, όταν μειοψηφίες χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους.

Ευχαριστώ θερμά όσους συναδέλφους μου έσπευσαν δυο φορές σε βοήθειά μου. Μάλλον πρέπει να ζητήσω επίδομα ανθυγιεινής εργασίας...»

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, καταδικάζοντας τον προπηλακισμό του καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr