Κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Εκλεγμένοι και μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, μετά την ενημέρωση των φοιτητών με περιοδείες σε τμήματα του Πανεπιστημίου, που πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 25/02, προχώρησαν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, «καταδικάζουν την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.


Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε τους φοιτητές ότι οι πρυτανικές αρχές καταδικάζουν το συγκεκριμένο γεγονός, λόγω της εμφάνισης όπλου σε πανεπιστημιακό χώρο και θα βγάλουν αντίστοιχη ανακοίνωση. Ωστόσο, το αντιμετωπίζουν ως ένα μεμονωμένο τυχαίο περιστατικό, το οποίο δεν συνδέεται με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη συνολικότερη επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Οι εκλεγμένοι ανέδειξαν πως το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της έντασης της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην απεργία, τα μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και φοιτητές, να ενισχύσουν το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, να χτυπήσουν τη συλλογική διεκδίκηση μέσα στις σχολές και συνολικά». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr