Η φοιτήτρια Νομικής του ΑΠΘ με την υπέροχη φωνή της μας συστήνεται και μας παρουσιάζει το τελευταίο της cover

Η φοιτήτρια Νομικής του ΑΠΘ με την υπέροχη φωνή της μας συστήνεται και μας παρουσιάζει το τελευταίο της cover

Φοιτητική Ζωή/Student Life: Η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δανάη Παπαδημητρίου, με την υπέροχη φωνή της, συστήνεται στα «Φοιτητικά Νέα» και μας παρουσιάζει το τελευταίο της cover “You do something to me” του Paul Weller.

«Είμαι η Δανάη και έχω όνειρα... Μπορώ να πω πως νιώθω πολύ άνετα να εκφράσω κάποια πράγματα για μένα σ’ αυτή την φοιτητική κοινότητα ενώ συνήθως το αποφεύγω για πολλούς λόγους. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως είμαστε πολλοί σε παρόμοια κατάσταση. Έχουμε όνειρα και στόχους ζωής που είναι πολύ πιθανό να μην σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών μας. Μου πήρε αρκετό καιρό να αποδεχτώ αυτό το γεγονός και να στηρίξω τις βαθύτερες επιθυμίες μου και φυσικές μου κλίσεις… Για να μην φλυαρώ όμως, θα σας συστήσω τον εαυτό μου για να μιλάμε συγκεκριμένα.


Ονομάζομαι Δανάη Παπαδημητρίου, είμαι 23 ετών και σπουδάζω νομική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φέτος λογικά θα πάρω το πτυχίο μου μετά από μια πορεία ετών. Ήμουν πάντοτε καλή μαθήτρια και η νομική ήρθε για μένα ως φυσική εξέλιξη μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Ταυτόχρονα όμως ασχολούμουν με την ρυθμική γυμναστική, τον χορό και το τραγούδι. Ανυπομονούσα να βρεθώ στην σκηνή. Εκεί ήμουν πάντα ένα άλλο κορίτσι. Στην μαθητική μου ζωή με ακολουθούσε το άγχος της τελειότητας και η ανασφάλεια, κάτι που στην σκηνή δεν συνέβαινε ποτέ…Ήταν το καταφύγιό μου. Κάθε φορά που ένιωθα πιεσμένη από το οτιδήποτε έγραφα στίχους, τραγουδούσα και χόρευα και με έναν μαγικό τρόπο γιατρευόμουν… Από ένα σημείο και μετά συνειδητοποίησα ότι η μουσική για μένα δεν μπορεί να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους του φοιτητικού μου σπιτιού στην Αγίου Δημητρίου…

Από εκεί λοιπόν ξεκινάει το όμορφο ταξίδι των live και των συνεργασιών. Είναι τεράστια τιμή και χαρά για μένα που γνώρισα και συνεργάστηκα με τους Opera Chaοtique. Εμφανίστηκα στα show τους στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στην Μαύρη Τρύπα, στο Fix στον Μύλο Θεσσαλονίκης και στον Μύλο Λάρισας. 

Συνέχισα με live σε χώρους της Θεσσαλονίκης με διάφορα σχήματα (omilos, café de Paris, καφωδείο).

Κυκλοφόρησε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον Dim Vach. Το κομμάτι λέγεται “Like I’m born” το οποίο υπογράφω και σε στίχους.

Ξεκίνησα την συνεργασία μου με τα ξενοδοχεία Sani resort, Ikos Olivia και Ikos Aria και εμφανίστηκα για έναν μήνα στην Κω.

Έχω ένα κανάλι στο Youtube με το όνομά μου όπου ανεβάζω covers και live μου. Αν το δεί κάποιος σίγουρα θα διαπιστώσει αυτή την εξέλιξη. Δεν σβήνω τίποτα γιατί το κάθε τι δείχνει την ωρίμανσή μου και το ταξίδι μου…

Τώρα κάνω μαθήματα υποκριτικής στο Θεσσαλικό Θέατρο και αισθάνομαι πιο γεμάτη από ποτέ…Ακολουθούν δικά μου κομμάτια στο προσεχές διάστημα, τόσο σε αγγλικούς στίχους όσο και στα ελληνικά. 

Μην νομίζετε ότι ξέχασα την νομική. Αυτή η σχολή ομολογώ πως πίεσε τα όριά μου και με έκανε πιο μαχητική. Πολλές φορές μετάνιωσα που την διάλεξα αλλά τώρα που δίνω τα τελευταία μου μαθήματα, διαπιστώνω ότι είμαι άλλος άνθρωπος. Με ενδιαφέρει η εξέλιξή μου, η γνώση και όχι ο βαθμός, το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Κοίταζα το αμφιθέατρο στις εξετάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που νιώθω αυτή την αγωνία να μου μοιραστούν τα θέματα.

Δεν τα γράφω συγκινησιακά φορτισμένα. Αν καθίσουμε να δούμε που βρισκόμαστε θα διαπιστώσουμε ότι όλα αυτά τα κλισέ που ακούμε και διαβάζουμε χρόνια, δεν τα έχουμε καταλάβει ούτε στο ελάχιστο… Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από βιασύνη για τα πάντα. Οι ρυθμοί είναι ασθματικοί. Βιαζόμαστε να τελειώσουμε την σχολή μας, να πετύχουμε, να βγάλουμε χρήματα, να φτάσουμε κάπου. Λες και δεν καταλάβαμε τίποτα από την Οδύσσεια που διδαχθήκαμε στο γυμνάσιο αν δεν κάνω λάθος ή την Ιθάκη του Καβάφη. Ας απολαύσουμε την διαδρομή, ας προσπαθήσουμε, ας πετύχουμε, ας αποτύχουμε, ας διεκδικήσουμε ο, τι ζητά η ψυχή μας. Αν μας έβαζε κάποιος σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι από την αφετηρία κατευθείαν στον τερματισμό και στην νίκη, θα είχαμε βιώσει την χαρά του παιχνιδιού; 

Και για την νομική λοιπόν έχω όνειρα και θέλω να στραφώ στην πνευματική ιδιοκτησία αλλά θα το κάνω την σωστή στιγμή για μένα. Με ενδιαφέρουν επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέλω να κάνω δράσεις μέσω της τέχνης. Θέλω πολύ να τα συνδυάσω γιατί έτσι νιώθω ολόκληρη. Έτσι νιώθω ότι εκπληρώνω τον σκοπό μου. 

Για να μην σας κουράζω άλλο, θέλω να πώ πως όλα τα παραπάνω δεν είναι ούτε κήρυγμα ούτε μια αυτοπαρουσίαση για να ικανοποιήσω το εγώ μου. Στη θέση του ονόματός μου θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε που τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Εύχομαι όμως μέσα από αυτό το κείμενο κάποιος που νιώθει ότι βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση να βοηθηθεί. Πριν ένα χρόνο βίωνα κρίσεις πανικού γιατί δεν αποδεχόμουν τις ιδιαιτερότητές μου και δεν ήξερα τι θέλω να κάνω τελικά. Ένιωθα ότι πρέπει να διαλέξω κάτι. Όχι, δεν έπρεπε και δεν πρέπει. Ας κάνουμε ο, τι νιώθουμε. Μόνο έτσι θα είμαστε ευτυχισμένοι...  

Το τελευταίο μου cover θα το βρείτε παρακάτω αλλά και στο κανάλι Δανάη Παπαδημητρίου και είναι το κομμάτι “ You do something to me” του Paul Weller. Ελπίζω να σας αρέσει και ανυπομονώ να ακούσω τα σχόλιά σας. Ένα subscribe, ένα like και ένα share θα βοηθούσαν για να πάει παρακάτω αυτή η διαδρομή…

Εύχομαι υγεία, πίστη, αγάπη και όλα θα πάνε καλά παιδιά!!! Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αγαπήστε τον!!!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr