Στιγμές έντασης στο ΑΠΘ ανάμεσα σε φοιτητές και Πρυτανικές Αρχές (ΦΩΤΟ)

Στιγμές έντασης στο ΑΠΘ ανάμεσα σε φοιτητές και Πρυτανεία

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται αναφέρουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επιδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία ομάδας φοιτητών, οι οποίοι ήλθαν το πρωί στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.


Η ομάδα των φοιτητών απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο. Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγήν εγκλωβισμού ατόμων.

Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών. Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».

Από την άλλη πλευρά οι Φ.Σ. με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 13:30 τονίζουν:

«Εδώ και δυόμιση ώρες με εντολή της Πρυτανείας ΑΠΘ ο 7ος και 8ος όροφος του κτιρίου διοίκησης είναι κλειδωμένοι με λουκέτο. Οι εργαζόμενοι μένουν κλειδωμένοι και δεν μπορούν να αποχωρήσουν.  Όλα αυτά γιατί ο πρύτανης αρνείται να συναντήσει τους φοιτητές που ζητάν επίσημη τοποθέτηση και καταδίκη του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή».

Οι φοιτητές, μάλιστα, καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους. Ζητούν «απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, καμία αξιολόγηση, πτυχία ενιαία και ισχυρά, καμία διαγραφή, όχι στην εντατικοποίηση, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους».

Η εικόνα που απέστειλαν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα»

ΑΠΘ: Πίσω στην αφισορύπανση και πάλι η Φιλοσοφική Σχολή (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr