Απόφαση του συλλόγου φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ για την στάση της Κοσμητείας

Απόφαση του συλλόγου φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ για την στάση της Κοσμητείας:

"Καταδικάζουμε την απόφαση και τη στάση της Κοσμητείας της Νομικής που στη συνέλευση των καθηγητών αποφάσισε "τη μη πραγματοποίηση εκδηλώσεων με πολιτικό περιεχόμενο στο χώρο της σχολής" με αστείες δικαιολογίες ότι "εμποδίζεται η διεξαγωγή μαθημάτων λόγω της φασαρίας που προκαλείται".

Η κίνηση αυτή αποτελεί επίθεση στο δικαίωμα των φοιτητών ελεύθερα να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναπτύσσουν πολιτική δράση, να βγάζουν συμπεράσματα όπως για παράδειγμα με το πρόσφατο παράδειγμα της εκδήλωσης για τη δική της Χρυσής Αυγής. Ας μας απαντήσουν τι ακριβώς τους ενόχλησε σε αυτή την εκδήλωση;


Φαίνεται στην πράξη ότι το "Άσυλο Ιδεών" που τάχα προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι κενό γράμμα. Πόσο ελεύθεροι είναι οι φοιτητές όταν στο Πανεπιστήμιο εμποδίζεται το δικαίωμα τους να συζητούν, να προβληματίζονται γύρω από ζητήματα που αφορούν το επιστημονικό τους αντικείμενο; Το πανεπιστήμιο αυτό, δίνει ελευθερία και άσυλο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, στο χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και αγώνα, είναι μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κίνηση της Κοσμητείας είναι ένα ακόμα βήμα στην εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη", είναι φυσική συνέχεια της αμφισβήτησης του ασύλου. Η κίνηση της να καλέσει τον γραμματέα του ΔΣ του ΦΣ να "απολογηθεί" για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης δεν είναι τυχαία, μας προβληματίζει ιδιαίτερα το πως είναι πρόβλημα για την κοσμητεία η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης γύρω από το επιστημονικό μας αντικείμενο και όχι τα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε, το γεγονός ότι καθημερινά στοιβαζόμαστε στις αίθουσες, βάζουμε το χέρι στη τσέπη για τους κώδικες, για πανάκριβα μεταπτυχιακά. Μας προβληματίζουν επίσης τα αντανακλαστικά που δείχνει η Κοσμητεία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και όχι γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Καταδικάζουμε τη στάση της Κοσμητείας, καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση της.

Καλούμε σε κινητοποίηση στη Κοσμητεία."

Σύλλογος Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr