Παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία του ΑΠΘ για το άνοιγμα της Άνω Λέσχης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία του ΑΠΘ για το άνοιγμα της Άνω Λέσχης

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ προχώρησαν σήμερα το πρωί (18/11) εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων με κεντρικό αίτημα την επαναλειτουργία της Άνω Λέσχης. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που απέστειλε στα «Φοιτητικά Νέα» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αναφέρει: 


"Οι συνδικαλιστές στην συνάντηση που είχαν με τον αντιπρύτανη Δ. Κωβαίο εξέφρασαν το βασικό τους αίτημα που αφορούσε τη σταθερή και μόνιμη λειτουργία της Άνω Λέσχης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των φοιτητών στη σίτιση. Συγκεκριμένα τόνισαν ότι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με μακροσκελείς ουρές και αναμονή πολλών λεπτών αναδεικνύοντας ότι την βασική ευθύνη την έχει τόσο ο εργολάβος που από τη αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς για να αυξήσει την κερδοφορία του με τη μείωση των μερίδων δεν ανοίγει την Άνω Λέσχη όσο και η Πρυτανεία για τη στάση που κρατάει όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα, επισήμαναν ότι η λειτουργία της Άνω Λέσχης βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των φοιτητών του ΑΠΘ για το επόμενο διάστημα όπως εκφράζεται και από το δελτίο τύπου του συντονισμού των γενικών συνελεύσεων & των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.

Από πλευράς της Πρυτανείας, ο αντιπρύτανης Δ. Κωβαίος δεσμεύτηκε για τη δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών του ΑΠΘ στη πανεπιστημιακή λέσχη καθώς και για τη λειτουργία της Άνω Λέσχης κάθε φορά που υπάρχει μεγάλη αναμονή και ουρές για τους φοιτητές. Ως απάντηση οι συνδικαλιστές θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα σε συλλογή υπογραφών για να είναι μόνιμα ανοιχτή η Άνω Λέσχη."

Τι κατέθεσε η φοιτήτρια Νομικής που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr