Αρχιτεκτονική ΑΠΘ: Καταγγελία μελών του Δ.Σ του Φ.Σ. για απόπειρα διενέργειας νέας Γ.Σ.

Αρχιτεκτονική ΑΠΘ: Καταγγελία μελών του Δ.Σ του Φ.Σ. για απόπειρα διενέργειας νέας Γ.Σ.

Καταγγελία των εκλεγμένων στο διοικητικό συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής με την ΠΚΣ για τις όπως αναφέρουν "πραξικοπηματικές προσπάθειες αλλαγής της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης από συνδικαλιστές των ΑΦΟΙΣΑ-ΜΑΣΥΦ ΕΑΑΚ (ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ)".

Αναλυτικά η ανακοίνωση που απεστάλει στα «Φοιτητικά Νέα» αναφέρει:


«Την Τετάρτη 6/11, πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση με πάνω από 100 άτομα, στο τμήμα της αρχιτεκτονικής, για να συζητηθεί η δράση του συλλόγου το επόμενο διάστημα, μέχρι την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές πήγαν στη γενική συνέλευση για να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να δράσουν. Το πλαίσιο που πλειοψήφησε είναι το κοινό πλαίσιο του πανελλαδικού συντονιστικού 79 φοιτητικών συλλόγων, στο οποίο από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 14 σύλλογοι και συνελεύσεις φοιτητών.

Αποφασίστηκε πλούσιος σχεδιασμός τόσο για τα οξυμμένα προβλήματα της σχολής, όσο και για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, εκδήλωση του συλλόγου μας, με συνελεύσεις ετών, με στήριξη της επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Με μεγάλη μας έκπληξη την Πέμπτη 7/11, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δεν είχε συμπληρωθεί καν 24ωρο από την προηγούμενη συνέλευση, συνδικαλιστές της ΑΡΙΣ, σε πλήρη συνεννόηση με τους αντίστοιχους της ΑΡΑΣ, επιδίωξαν να οριστεί νέα γενική συνέλευση την Δευτέρα 11/11, πριν ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός δράσης της προηγούμενης. Χωρίς καμία δικαιολογία δηλαδή, απλά και μόνο επειδή δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την αγωνιστική απόφαση του συλλόγου, επιδιώκουν πραξικοπηματικά να την αλλάξουν. Φαίνεται για τους συνδικαλιστές της ΑΡΙΣ ισχύει ότι: «αν δεν σε βολεύει η πραγματικότητα, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα»….!

Μέσα σε μια νύχτα οι συνδικαλιστές της ΑΡΙΣ μεταλλάχθηκαν, άλλαξαν απόψεις, έκαναν τη δική τους κωλοτούμπα: τα ΔΣ έπαψαν να είναι «γραφειοκρατικά» και έγιναν ανώτερο όργανο από τις Γενικές Συνελεύσεις, που μπορούν να αναιρούν τις αποφάσεις τους!!! Η προσπάθεια τους αυτή δεν πέρασε, αφού από κοινού η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του ΔΣ την απέρριψε ως απαράδεκτη. 

Απευθυνόμαστε προς κάθε συνδικαλιστή και φοιτητή της Αρχιτεκτονικής, με υγιή και προοδευτική σκέψη, να προβληματιστεί γύρω από τα εξής:

  • Είναι δυνατόν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων να γίνονται κουρελόχαρτο, ανάλογα με το αν αρέσουν ή όχι σε κάποια πολιτική δύναμη ή παράταξη;;;
  • Τέτοιου είδους ενέργειες δεν ανοίγουν το δρόμο σε αντιδραστικές δυνάμεις μέσα στα πανεπιστήμια και εργοδοτικές παρατάξεις στα σωματεία, για να αλλάζουν και να τροποποιούν αποφάσεις όπως τους συμφέρει;;;
  • Τέτοιες προσπάθειες δεν ρίχνουν «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης ΝΔ, που θέλει πώς και πώς να παρέμβει στο φοιτητικό κίνημα, στο όνομα της υπεράσπισης της σωστής λειτουργίας του και της δράσης μειοψηφιών;;;
  • Η νέα επιδίωξη των συνδικαλιστών της ΑΡΙΣ, να αλλάξει η απόφαση της ΓΣ, με «μάζεμα υπογραφών», δεν οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, σε απομαζικοποίηση των διαδικασιών, αλλά ακόμη και σε σκέψεις να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τη φυσική  παρουσία των φοιτητών, ακόμη και ηλεκτρονικά;;; Πόσο απέχει από την προσπάθεια κάποιων για ηλεκτρονικό μάζεμα υπογραφών εναντίον της απόφασης της ΓΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών;;;
  • Και τέλος, γιατί εδώ και τόσα χρόνια, ποτέ ξανά στον Φοιτητικό σύλλογο της αρχιτεκτονικής δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, παρά μόνο τώρα, που ο Σύλλογος μας πήρε απόφαση με το συγκεκριμένο αγωνιστικό περιεχόμενο;;; Τι τους ενόχλησε τόσο πολύ;;;

Τους ξεκαθαρίζουμε: τέτοιες πραξικοπηματικές και τυχοδιωκτικές ενέργειες δεν θα περάσουν!!! Ας το βγάλουν από το μυαλό τους! 

Για εμάς η ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, η υπεράσπιση των φοιτητικών μας συλλόγων στην πράξη, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Καλούμε όλους τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής, αλλά και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, να κάνουν δική τους υπόθεση, την υπεράσπιση και το ζωντάνεμα των συλλόγων και των διαδικασιών μας! Να απομονώσουν τέτοιες δυνάμεις και ενέργειες!»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ - Τα αιτήματα και η απόφαση της Γ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr