Υπό κατάληψη η Αγγλική Φιλολογία του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Υπό κατάληψη η Αγγλική Φιλολογία του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16/10 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 17/10 και Παρασκευή 18/10.  


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 16/10 

Απέναντι στα μέτρα που έρχεται να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, τα οποία εξισώνουν τα πτυχία μας με των ιδιωτικών κολεγίων, ενταντικοποιούν τις σπουδές μας, διαγράφουν τους/τις φοιτητ(ρι)ες ν+2 και και ως απάντηση στα προβλήματα του τμήματος όπως η έλλειψη συγγραμμάτων, τα παρουσιολογια, της πληρωμένης μόνο στους άριστους πρακτικής ο Σύλλογος Αγγλικής αποφάσισε μέσω της Γενικής του Συνέλευσης την Τετάρτη 16/10:

● Την κατάληψη του Τμήματος την Πέμπτη 17/10 και Παρασκευή 18/10

● Τη συμμετοχή του στην πανεκπαιδευτικη κινητοποίηση Πέμπτη 17/10 στις 12μμ στην Καμάρα και στην αντιπολεμική/αντιρατσιστική διεθνιστική πορεία στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

● Την αναστολή των μαθημάτων τη Δευτέρα 21/10 και την συμμετοχή στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων εκείνη τη μέρα

● Την Τρίτη 22/10 στις 2μμ αποφασίστηκε μαζική παράσταση των φοιτητ(ρι)ώνστο γραφείο του Προέδρου του Τμήματος κ. Τσαγγαλίδη με αιτήματα την κατάργηση των υποχρεωτικών παρουσιών, των μαθημάτων-αλυσίδες, της υποχρεωτικής αγοράς corpus, τις οροφές και την πληρωμένη πρακτική για όλους/ες.

● Τη μαζική παράσταση στην Πρυτανεία στο άμεσο διάστημα σε συντονισμό με άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους που κινούνται σε παρόμοια κατεύθυνση, με αιτήματα ορισμό διαδικασίας Συγκλήτου ανοιχτή σε κάθε φοιτητή/ρια, να παρθούν πίσω οι δηλώσεις Παπαϊωάννου για face control και εμπέδωση της κατάργησης του Ασύλου. Παρέμβαση στην επόμενη Σύγκλητο, όποτε αυτή οριστεί.

● Τον ορισμό εκ νέου Γενικής Συνέλευσης με βάση το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr