Φιλολογία ΑΠΘ: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Φιλολογία ΑΠΘ: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16/10 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 17/10, την Παρασκευή 18/10 και την Δευτέρα 21/10.  


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 16/10

Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας, Τετάρτη 16.10.2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόλαβε να παραλάβει την κυβερνητική σκυτάλη και άρχισε να υλοποιεί την επιθετική της ατζέντα και στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο πρώτος σχετικός νόμος που ψήφισε αφορούσε την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου. Η κίνηση αυτή αν και δεν αποτελεί την αρχή και το τέλος της εκπαιδευτικής πολιτικής την ΝΔ είναι καθοριστική ώστε η κυβέρνηση  να  περάσει  απρόσκοπτη  το  αντιφοιτητικό  της  πρόγραμμα  για  την  εκπαίδευση.  Το Άσυλο ιστορικά αποτελεί το στέγαστρο και το ορμητήριο των μεγαλύτερων νεολαιίστικων και λαϊκών αγώνων, καταφύγιο και μοχλό πίεσης για απεργίες εργαζομένων τόσο του πανεπιστημίου όσο και εκτός αυτού. Γι' αυτό η κατοχύρωση του δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπόθεση μόνο των φοιτητικών συλλόγων, αλλά του εργατικού και λαϊκού κινήματος ευρύτερα. Η Κατάργηση του Ασύλου, η ελεύθερη παρέμβαση δηλαδή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια έχει στόχο την απονομιμοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού και των μαχητικών πρακτικών του, την καταστολή των φοιτητικών και εργατικών κινημάτων που ιστορικά έπαιρναν ζωή μέσα στο χώρο του Ασύλου και ανέτρεψαν μέχρι στιγμής κάθε προηγούμενο νομοσχέδιο για διαγραφές ν+2, ιδιωτικά πανεπιστήμια, απαξίωση των πτυχίων μας και απολύσεις προσωπικού. Η προπαγάνδα ότι αυτό γίνεται δήθεν για τα ναρκωτικά πέφτει στο κενό, αν δει κανείς πώς το ναρκεμπόριο συνεχίζεται ανεπόδιστο σε κάθε χώρο, είτε με Άσυλο ή χωρίς, παρά τις όποιες επικοινωνιακές «επιχειρήσεις», τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει “στενή” σχέση με τους μεγαλύτερους ναρκέμπορους της χώρας (Μαρινάκης) και η αστυνομία εισέβαλε

«διερευνητικά» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αφότου οι φοιτητές μπλόκαραν την εξωτερική αξιολόγηση την πριν δύο εβδομάδες. Ο πραγματικός λόγος του παραπάνω μέτρου είναι λοιπόν η τρομοκράτηση και η δυνατότητα φυσικής καταστολής των φοιτητών που θα πληγούν και θα αντιταχθούν στα παρακάτω σχέδιά τους:

Το πρώτο νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση την Δευτέρα 21/10. Το πλέον επίμαχο άρθρο αφορά την περιβόητη ισοτίμηση των πτυχίων των δημόσιων ΑΕΙ με εκείνα των ξένων ιδιωτικών κολλεγίων. Το εν λόγω μέτρο πρέπει να αποτελέσει κόκκινο πανί για το φοιτητικό κίνημα για τους εξής λόγους: 1) Τα 4ετή ενιαία και ισχυρά πτυχία μας που φέρουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα αντιστοιχίζονται με 3ετή Bachelor, τα οποία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν φέρουν επαγγελματικό δικαίωμα. Για να αποκτήσουν δικαίωμα οι απόφοιτοι των κολλεγίων και των ξένων πανεπιστημίων εξωθούνται σε master, τα οποία φέρουν υπερεξειδικευμένα δικαιώματα (του τύπου μόνο δικαίωμα γλωσσολόγου, κλασικού ή νεοελληνικού και όχι ενιαίο δικαίωμα φιλολόγου αν κάτι τέτοιο ίσχυε στο τμήμα μας). 2) Το επόμενο διάστημα, μέσω των αξιολογήσεων που θα προωθήσει το Υπουργείο, τα ιδιωτικά κολλέγια θα πριμοδοτηθούν καλύτερα, εφόσον ανταποκρίνονται στα δεδομένα της αγοράς εργασίας και των μνημονιακών πολιτικών (που απαιτούν αποφοίτους χωρίς ισχυρά πτυχία και μόνιμα δικαιώματα, διαρκώς επανακαταρτιζόμενους, κομμένους στην ελαστική-προσωρινή εργασία,  ώστε να είναι πιο φθηνοί, βλ. το καθεστώς των αναπληρωτών στο Δημόσιο σχολείο), έτσι υπάρχει και ο άμεσος κίνδυνος τα δημόσια πτυχία να μετατραπούν σε 3ετή bachelor και υπερεξειδικευμένα 1ετή master. 3) Το πλήγμα θα είναι συνολικό για κάθε κεκτημένο της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης, μια και τα ιδιωτικά έχουν τόσο υπερεντατικοποιημένους ρυθμούς σπουδών όσο και επί πληρωμή παροχές σίτισης, στέγασης, άρα η ισότιμη αξιολόγησή τους θα συμπαρασύρει τα δημόσια ΑΕΙ και σε αυτούς τους τομείς.

Επόμενο επίμαχο ζήτημα είναι οι διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν τα ν+2 έτη της σχολής τους, μέτρο το οποίο θα συνοδευτεί με νέους οργανισμούς και κανονισμούς στα ιδρύματα που θα καθιστούν τους ρυθμούς σπουδών πιο εντατικούς (αλυσίδες, παρουσίες, οροφές). Όλα αυτά στοχεύουν καθαρά στην πειθάρχηση του φοιτητικού σώματος (το επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι δηλώσεις της Υπουργού), ώστε αφενός να μην διαθέτουμε χρονικό περιθώριο αντίστασης στο χτύπημα των πτυχίων μας, φοβούμενοι επιπλέον τη στοχοποίηση μας από τους καθηγητές που θα εφαρμόζουν τους νόμους του Υπουργείου στα τμήματά μας, και αφετέρου να εναρμονιζόμαστε από τώρα στους υπερεντατικούς ρυθμούς δουλειάς που εφαρμόζονται στην αγορά εργασίας.

Το φοιτητικό κίνημα βγήκε ήδη μαζικά στους δρόμους με 30 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ πανελλαδικά και συνεχίζουμε μέχρι να ανατρέψουμε κάθε σχέδιό τους που τσακίζει τις σπουδές και την προοπτική μας!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

  Σε κεντρικό επίπεδο, λίγοι μήνες έχουν περάσει από την αλλαγή της κυβέρνησης, και η ΝΔ, πατώντας στο στρωμένο έδαφος που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε περαιτέρω επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, πιστή στις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ. Συγκεκριμένα η ΝΔ έρχεται να παγιώσει τις ελαστικές-επισφαλείς σχέσεις εργασίας και το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών, θωρακίζοντάς τες με τα εξής μέτρα: πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων με την υπερεξουσία της εργοδοσίας να μην τις αιτιολογεί (βλ. την τροπολογία στο ν/σχέδιο για το Άσυλο), εξαγγελίες για 7ήμερη-12ωρη εργασία, συνέχιση της αδιοριστίας και της αλληλοσφαγής των υποψήφιων εργαζομένων για ελάχιστες θέσεις, πολύ κάτω των πραγματικών αναγκών, στις δημόσιες υπηρεσίες (σχολεία, υγεία κλπ), ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ΔΕΗ, ασφάλιση).

Προχωρώντας εν τάχει, ετοιμάζεται να ψηφίσει το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο». Με αυτό νομοθετούνται μια σειρά αντεργατικών μέτρων, που προβλέπουν : α) υπονόμευση και ουσιαστική αποτροπή της δυνατότητας να συνάπτονται κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αντί αυτών να εφαρμόζονται επιχειρησιακές και ατομικές από την εργοδοσία (π.χ. στον κλάδο των φροντιστηρίων για εμάς από τα 6,5€ μεικτά θα πέφτουμε αυτόματα στα 3,5€/μεικτά) β) ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών δομών και των μελών τους, και εισαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες τους. Έτσι, είναι πολύ πιο εύκολη η κρατική και κατασταλτική παρέμβαση του κράτους, των εργοδοτών και της αστυνομίας μέσα σε αυτά, γ) ουσιαστική «ταφόπλακα» στην προκήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους και εναπόθεση του ορισμού  της στα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Προκειμένου να υλοποιηθεί πάση θυσία το αντιλαϊκό αυτό πρόγραμμα, η ΝΔ θέτει σε εφαρμογή το δόγμα «Νόμος και Τάξη», στο πλαίσιο του οποίου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η αστυνομική καταστολή, καθώς και η υπονόμευση-στοχοποίηση από το κράτος του μαχόμενου συνδικαλισμού και κάθε εστίας αντίστασης των πληττόμενων κομματιών. Κραυγαλέο δείγμα είναι η άγρια χημική καταστολή της κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα, την Παρασκευή 11/10.

Μπροστά στην σαρωτική αυτή επίθεση, είναι μονόδρομος για τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντίστασή τους προκειμένου να κερδίσουν την αξιοπρεπή ζωή που τους στερούν κυβέρνηση-ΕΕ-εργοδοσία είναι αναγκαία η διεξαγωγή ανυποχώρητων αγώνων από τα μαζικά εργατικά σωματεία ανά κλάδο και χώρο δουλειάς που θα διεκδικούν : συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μόνιμη δουλειά, αυξήσεις σε μισθούς, ασφάλιση και μέτρα προστασίας, προφύλαξη της λαϊκής κατοικίας, άσυλο του κινήματος από την κρατική καταστολή. Και όλα αυτά μακριά από λογικές περιχαράκωσης- αμυντισμού και σε σύγκρουση με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Την ίδια στιγμή διεθνώς, η αδυναμία ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης έντεκα χρόνια μετά το ξέσπασμά της οδηγεί σε ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να πυροδοτούν νέα αιματοκυλίσματα. Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η εισβολή της Τουρκίας στο συριακό Κουρδιστάν, λίγες μέρες αφότου ο Τραμπ βρέθηκε εκεί και ο Υπ. Εξ. των ΗΠΑ περιόδευσε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, μέσω της Κυβέρνησης ΝΔ, έδωσε τα εχέγγυα ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την αποσταθεροποίηση, ανανεώνοντας τις συμφωνίες για τις αμερικανικές βάσεις και την αποστολή ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον κουρδικό λαό που αντιστέκεται, να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς αντγωνισμούς που βάζουν και τον δικό μας λαό σε τεράστιους κινδύνους. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ 8/8 - ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΔ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ν+2 - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ&ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ.

-ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΕ FACE CONTROL ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΟΚΜΑΚΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ. 

-Κατάργηση του συνόλου της Εκπαιδευτικής Αναδιάρθρωσης, των νόμων Γαβρόγλου, του νόμου  Διαμαντοπούλου   -   Αρβανιτόπουλου,   των   Οργανισμών/Κανονισμών Ιδρυμάτων. 

-Καμιά εξωτερική - εσωτερική αξιολόγηση του πανεπιστημίου, της σχολής και του τμήματος. Μπλοκάρισμα κάθε τέτοιας κίνησης.

-Ενιαίο πτυχίο φιλολόγου, χωρίς την αναγραφή της ειδίκευσης. Ενιαίο πρόγραμμα σπουδών με κατοχυρωμένη την παιδαγωγική επάρκεια για όλους, μόνη προϋπόθεση για εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας. ΌΛΑ ΤΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΠΤΥΧΙΟ.  ΚΑΜΙΑ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΤΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΟΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ –  ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ – ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΜΕ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ!

-Ούτε σκέψη για πρακτική άσκηση που θα δημιουργεί διακρίσεις καθώς δε θα είναι για όλους ανεξαιρέτως και στο δημόσιο τομέα, θα έχει σχέση με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και θα αποσκοπεί στην κάλυψη θέσεων εργαζομένων. Μπλοκάρουμε  κάθε  τέτοια κίνηση. 

-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ! Καμιά αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών του τμήματος φιλολογίας προς την κατεύθυνση περαιτέρω εντατικοποίησης και διάσπασης του πτυχίου. Κανένας αυθαίρετος περιορισμός ECTS στις δηλώσεις μαθημάτων. Κανένα παρουσιολόγιοοροφή-μαθήματα αλυσίδες. Εμβόλιμη εξεταστική για όλους του φοιτητές. ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ.

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Όχι στην επιβολή αντιτίμου στη  λέσχη  και ενοικίου στην εστία. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΦΟΙΤΗΤΕΣ,

 -ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Όχι στην επιβολή αντιτίμου στη λέσχη και ενοικίου στην εστία. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ. -Κανένας φοιτητής έξω από τα φροντιστήρια του τομέα κλασικών σπουδών.

-ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. Καμία σκέψη για

εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, Ελεύθερη παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στα όργανα αυτά. Ανοιχτές διαδικασίες Συγκλήτου και τμημάτων για τους συλλόγους των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου. Η ημέρα και ώρα της Συγκλήτου και της συνεδρίασης του τμήματος Φιλολογίας να  ανακοινώνεται  επίσημα.

-Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10). ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

-Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργατών, των φοιτητών και των μαθητών.

-Κανένας πλειστηριασμός-ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καμιά ιδιωτικοποίηση των δημόσιων παροχών. 

-Τσάκισμα κάθε φασιστικής, παρακρατικής και νεοναζιστικής συμμορίας όπως της Χ.Α. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ. Να

σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ) στη Μ.Ανατολή και στα Βαλκάνια. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 17, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. 

-Συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση-πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 17/10, 12.00 στην Καμάρα με επιστροφή στο Πολυτεχνείο μέσα στο χώρο του Ασύλου. Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων αμέσως μετά την πορεία με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους.

-Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων την Δευτέρα 21/10, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου της εξίσωσης στο κέντρο της πόλης. 

-Μαζική παράσταση στην συνέλευση του τμήματος καθηγητών την Πέμπτη 17/10

10.00 εντός της κατειλημμένης σχολής, με αιτήματα: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Άμεση διόρθωση κάθε καθηγητικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα στην προηγούμενη και σε αυτή την εξεταστική, αποδοχή όλων των φοιτητών που πετάγονται έξω από τα φροντιστήρια του Κλασικού και τα μαθήματα του ΦΠ λόγω οροφών.

-Διακίνηση της απόφασης και συντονισμός με άλλους φοιτητικούς συλλόγους που κινούνται σε ανάλογη αγωνιστική κατεύθυνση.

-Συμμετοχή του Συλλόγου στην αντιιμπεριαλιστική-αντπολεμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας και του Κουρδιστάν απέναντι στην τουρκική εισβολή, Πέμπτη 17/10, 18:00, Αγ. Βενιζέλου. 

-Σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για τον ορισμό περαιτέρω δράσεων μέσα στην κατειλημμένη σχολή και τον καθορισμό της ώρας για τις εξής προτεινόμενες: συζήτηση του φοιτητικού συλλόγου για τις μέχρι τωρα νίκες του και την εργασιακή προοπτική του φιλολόγου, προβολές ταινιών, ρεμπέτικο γλέντι.

-Ορισμός νέας Γενικής Συνέλευσης την επόμενη εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που θα οριστούν από την Συντονιστική Επιτροπή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr