Ο Πρύτανης του ΑΠΘ τίμησε φοιτητές και Πανεπιστημιακούς του Ιδρύματος για την δράση ImproveMyCampus

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ τίμησε φοιτητές και Πανεπιστημιακούς του Ιδρύματος για την δράση ImproveMyCampus

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης ImproveMyCampus και την επιλογή 17 προτάσεων ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, τίμησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των οποίων οι προτάσεις επιλέχτηκαν να υλοποιηθούν αναφορικά με παρεμβάσεις και υπηρεσίες που θα δώσουν λύση σε υπαρκτά προβλήματα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των φοιτητών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της Πανεπιστημιούπολης. 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ImproveMyCampus υποβλήθηκαν συνολικά 154 τεκμηριωμένες προτάσεις που ομαδοποιήθηκαν στις ακόλουθες πέντε θεματικές ενότητες:


Α. Μετακίνηση (στάθμευση – μετακίνηση – μεταφορά – σήμανση)

Β. Υποδομές (εγκαταστάσεις – δομές – χώροι)

Γ. Λειτουργία (οργάνωση και λειτουργία/παροχή υπηρεσιών)

Δ. Περιβάλλον (οικολογία – κάπνισμα)

Ε. Ασφάλεια (ασφάλεια στο campus – ναρκωτικά)

Η πλειονότητα (58%) των ιδεών προήλθε από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες. Υψηλό ποσοστό (19%) των προτάσεων υποβλήθηκε από μέλη ΔΕΠ, ενώ οι υπόλοιπες προτάσεις υποβλήθηκαν από τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού και αποφοίτους του ΑΠΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπροσωπήθηκε το σύνολο των Σχολών του ΑΠΘ, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν από την Πολυτεχνική Σχολή (23%), τη Φιλοσοφική Σχολή (14%), τη Σχολή Θετικών Επιστημών (14%) και τη Σχολή Επιστημών Υγείας (10%).

Μετά την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και τη συλλογή των 154 προτάσεων, ακολούθησε η διαδικασία αξιολόγησης σε δύο φάσεις. Οι επιτροπές αξιολόγησης επέλεξαν τελικά 17 προτάσεις, οι οποίες επιβραβεύονται και προκρίνονται στο στάδιο της υλοποίησης, είτε πιλοτικά είτε πλήρως.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση (27/8) στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης ImproveMyCampus και την επιλογή 17 προτάσεων. 

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr