Σήμερα οι Πρυτανικές Εκλογές στο ΑΠΘ

Σήμερα οι Πρυτανικές Εκλογές στο ΑΠΘ

Πρυτανικές Εκλογές: Ξεκίνησε στις 8 το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι δύο: ο Θόδωρος Λαόπουλος, νυν αντιπρύτανης και ο πρόεδρος του τμήματος Κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου.


Τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων διεκδικούν έντεκα υποψήφιοι που είναι οι εξής: Μαρία Αλμπάνη, Καθηγήτρια και πρ. Αναπληρώτρια Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Χημείας και πρ. Αντιπρύτανης, Αγγελική Κοιλιάρη, Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Δημήτριος Κωβαίος, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Νικόλαος Μαγγιώρος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Αιμίλιος Μαυρουδής, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Παναγιώτης Πρίνος, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Ευστράτιος Στυλιανίδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Φείδας, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας καιΚωνσταντίνος Χρυσάφης, Καθηγητής και πρ. Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής.

Οι αντιπρυτάνεις εκλέγονται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους πρυτάνεις και σε ξεχωριστή κάλπη. Εκλέγονται οι τέσσερις υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους μεταξύ των ισοψηφούντων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr