Αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ με επτά συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ με επτά συλλήψεις

Ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ. και στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου – Ροτόντα, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχειρησιακής δράσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, συνελήφθησαν συνολικά επτά 7 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μια νέα καταγγελία διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα σε φοιτητικά group Τμημάτων και Σχολών. Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

«Κυκλοφορεί βιαστής στην περιοχή των 40 Εκκλησιών και στο campus του ΑΠΘ. Είναι μετρίου αναστήματος, γύρω στο 1.75, με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ στα χέρια, γύρω στα 30-35. Κάθεται κι έξω από την βιβλιοθήκη. Μπορεί να σας επιτεθεί, όπως συνέβη σε μια κοπέλα στις τουαλέτες της σχολής ή να σας προσεγγίσει, να σας πιάσει την κουβέντα και να σας ακολουθήσει όπως συνέβη σε εμένα. Προσοχή είναι επικίνδυνος!

9/5 γύρω στις 10 και 30 στο στενό της Πτολεμαίων στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Αντιγονιδών), η φίλη μου περπατούσε μαζί με 2 φίλες της, ώσπου άρχισε να τις παρακολουθεί ένας ψηλός άντρας αφρικανικής καταγωγής με κουκούλα και καπέλο και να μουρμουρίζει πράγματα. Τα κορίτσια τον αγνοούσαν. Η φίλη μου είπε στις υπόλοιπες να επιταχύνουν και εκείνος το άκουσε, έγινε έξαλλος και άρχισε να τις ακολουθεί τρέχοντας, φωνάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας την. Τα κορίτσια σταμάτησαν 2 περαστικούς, τους ζήτησαν βοήθεια και τις αγνόησαν, ο ένας δεν μίλησε και ο άλλος μπήκε στο αμάξι. Τα κορίτσια συνέχισαν να τρέχουν και ευτυχώς πέρασε ένα ταξί το οποίο αρχικά αρνήθηκε να τις κουβαλήσει με την δικαιολογία "δεν θέλω να μπλέξω". Η μια έβαλε φωνές στον ταξιτζή και δέχτηκε εν τέλη να τις μεταφέρει. Όταν η φίλη μου πήγε να μπει στο ταξί την έλουσε από πάνω ως κάτω με το μπουκάλι νερό που κρατούσε ο άντρας στα χέρια του. Ο άντρας άρχισε να ωρύεται και να χτυπάει το αμάξι και τα τζάμια μέχρι που ο ταξιτζής του έβαλε τις φωνές. Απειλούσε συνέχεια την φίλη μου ότι θυμάται το πρόσωπό της και της έλεγε πως θα την ξυλοκοπήσει, όταν την ξαναδεί, πως θα την βιάσει και πως καταδικάστηκε και δεν γλιτώνει και πως θα την περιμένει κάθε μέρα σε εκείνο το στενό.»

Απόπειρα βιασμού σε βάρος φοιτήτριας και επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν φοιτήτριες μετά το μάθημα!

Η HelMSIC για την απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr