Παγκόσμια διάκριση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ στις ΗΠΑ ανάμεσα σε 700 Πανεπιστήμια

Ψηλά στην 15η θέση ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα Πανεπιστήμια - Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 1995 και έχει λάβει πολλά βραβεία.

Τη 15η θέση, στο γραπτό σκέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition", κατέκτησε η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή 60ή διοργάνωση του Διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον, από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2019, συμμετείχαν 700 Πανεπιστήμια από 100 χώρες.


Η ομάδα του ΑΠΘ, που απαρτίζεται από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Θεοδώρου (4ο έτος), Πολυξένη Μποτού (4ο έτος), Ελισάβετ Παπαθανασίου (4ο έτος), και τον προπτυχιακό φοιτητή Χρήστο Ζώη (5ο έτος) εκπροσώπησε την Ελλάδα, έπειτα από την επικράτησή της στους εθνικούς προκριματικούς γύρους που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, στην Αθήνα.

Οι διακριθέντες συναντήθηκαν με την κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, στην οποία και παρέδωσαν το βραβείο που τους απονεμήθηκε.

Την προετοιμασία τους ανέλαβε ο επιστημονικός συνεργάτης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δρ. Νομικής, Ιωάννης Ναζίρης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Περγαντής ενώ ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι για τον Διαγωνισμό ήταν οι επίκουροι καθηγητές της Νομικής Σχολής, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

Η συμμετοχή της ομάδας στον εθνικό και στον διεθνή γύρο του Διαγωνισμού χρηματοδοτήθηκε από τη Νομική Σχολή και την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 και έχει λάβει πολλά βραβεία, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την 1η θέση στον κόσμο στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού το 2005 και την 3η θέση στη συνολική κατάταξη το 2009. Τα μέλη της ομάδας προετοιμάζονται επί αρκετούς μήνες σε γενικές και ειδικότερες θεματικές του Διεθνούς Δικαίου στο πλαίσιο προσομοίωσης της διαδικασίας, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη, υποβάλλουν εγγράφως τα δικόγραφα με τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και αγορεύουν ενώπιον κριτών/δικαστών που βαθμολογούν και αποφαίνονται για τη νικήτρια ομάδα σε κάθε δίκη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr