ΑΠΘ: Απόφαση των Φ.Σ. Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Αγγλικού και Παιδαγωγικού

ΑΠΘ: Απόφαση των Φ.Σ. Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Αγγλικού και Παιδαγωγικού

Οι φοιτητές του ΑΠΘ με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων (Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Αγγλικού και Παιδαγωγικού) καλούν την Πέμπτη 18/4 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 όπως αναφέρει η απόφαση "ενάντια στο απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων".

Αναλυτικά η απόφαση των Σ.Φ Ηλεκτρολόγων-Μηχανολογων ΑΠΘ, Αγγλικού ΑΠΘ, Παιδαγωγικού ΑΠΘ:


"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση, με τη σφραγίδα της ΕΕ, σαν τον κλέφτη, μέσα στην μεγάλη εβδομάδα, πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που σαρώνει ότι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο! Με fast track διαδικασίες, ικανοποιεί για μια ακόμα φορά τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων στην Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά! Ετοιμάζει ένα λύκειο εξεταστικό κέντρο, διαχωρίζοντας τους μαθητές σε φτωχούς και φτωχότερους,  ένα λύκειο με λιγότερη γνώση και λιγότερη μόρφωση για να εξασφαλίσει ευέλικτους και φθηνούς εργάτες. Παράλληλα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

  • Αναγνωρίζει και νομικά τους τίτλους που προσφέρουν τα τριετών σπουδών ιδιωτικά κολλέγια, εξισώνοντας τελικά τα πτυχία μας με αυτά! Δημιουργεί ακόμα περισσότερες κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα όλων μας, προετοιμάζει το έδαφος για το διάσπαση του πτυχίου μας και ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για την αναγνώριση και νομιμοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ουσιαστικά προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην κατάργηση του άρθρου 16 στην πράξη! 
  • Επεκτείνει τα δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με την ένταξη νέων σχολών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο που λειτουργεί εξ ολοκλήρου με δίδακτρα αλλά και εντάσσοντας τη σχολή Δημόσιας Υγείας (σχολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου με δίδακτρα στα προπτυχιακά) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!  
  • Δημιουργεί ακόμα περισσότερες κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα όλων μας! Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν αποφοίτους διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών, τώρα και απόφοιτους κολλεγίων που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας. Αποτέλεσμα είναι οι εργοδότες- επιχειρηματικοί όμιλοι να επιλέγουν τους πιο φθηνούς και καταρτισμένους και να εκβιάζουν την συναίνεση των εργαζομένων στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας με τον «μπαμπούλα» της ανεργίας!

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση για το σύγχρονο πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!

Διεκδικούμε:

Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! 

  • Πανεπιστήμιο αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν. 
  • Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά με οποιαδήποτε μορφή.
  • Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η μόρφωση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα. Κατάργηση κάθε είδους κολεγίων.
  • Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο. Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. 
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα. 
  • Ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους.

Με ισχυρούς συλλόγους στα χέρια των φοιτητών!

Για την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών μας με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε την Πέμπτη 18/4 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 ενάντια στο απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr