TEDxAUTH 2019: Έρχεται το δεύτερο TEDx event στην ιστορία του ΑΠΘ

TEDxAUTH 2019: Έρχεται το δεύτερο TEDx event στην ιστορία του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Το TEDxAUTH έρχεται στις 7 Απριλίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, για 2η συνεχόμενη χρονιά, με μεγαλύτερη εμπειρία, πολλές εκπλήξεις και νέες ιδέες.

Το φετινό θέμα είναι το PERSPECTIVE και συγκεντρώνει γύρω του μια πληθώρα ομιλιών. Ως άμεσος στόχος προκύπτει η αναζήτηση μιας νέας προοπτικής που εγείρει τη γέννηση ιδεών, τη λήψη αποφάσεων απέναντι σε πράξεις που όλοι συναντάμε, καθημερινά, μπροστά μας.


Η θεματική χωρίζεται σε τέσσερα sessions, τα οποία είναι τα εξής: Innovation, Viability, Influence, Zeugma. Το καθένα εμπεριέχει μια μικρή προοπτική, ενώ η αντίληψη τους στηρίζεται στις προδιαγραφές που θέτει το TED παγκοσμίως. Μέσω των ξεχωριστών ενοτήτων επιδιώκουμε τη διεύρυνση των τρόπων σκέψης συμπαρασύροντας το κοινό σε νέα «αχαρτογράφητα νερά». 

Στο πρόγραμμα επίσης συμπεριλαμβάνονται μοναδικά live performances, ενώ θα υπάρχουν και workshops τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της εκδήλωσης.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, είναι ο κ. Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος θα μιλήσει για τη δική του προοπτική, o κ. Μιχάλης Στάγκος, μεγάλος ευεργέτης των startups στη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και ο αθλητής κ. Στέλιος Μαλακόπουλος

Συγχρόνως, στη σκηνή θα βρεθεί η ομάδα icry2talk, που κέρδισε τη 2η θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft καθώς και η fashion blogger κα. Έλενα Γαλύφα.

Οι υπόλοιποι ομιλητές είναι ονόματα καταξιωμένα στο χώρο δραστηριοποίησής τους και έχουν επιλεχθεί προσεκτικά με βασικό άξονα τις νέες ιδέες που μπορούν να μεταφέρουν στη σκηνή του TEDxAUTH 2019 και, φυσικά, να μεταδώσουν στο κοινό.

Go big and go home with new ideas! 

Οι 14 ομιλίες, τα 3 performances, τα διάφορα workshops και οι πολλές εκπλήξεις που ετοίμασε η ομάδα του TEDxAUTH 2019 για εσάς αναμένεται να δημιουργήσουν ένα event ξεχωριστό, καινοτόμο και δημιουργικό. Γνωρίστε παρακάτω τους ομιλητές και τους performers του φετινού TEDxAUTH.

Host

Thanasis Passas

Ποτέ του δε φαντάστηκε ότι θα υποχρέωνε μια ολόκληρη αίθουσα να ακούσει κάποια λόγια για εκείνον. Όταν του ζητήθηκε από την ομάδα του TEDxAUTH να γράψει μερικά πράγματα για τον εαυτό του, η μόνη σκέψη που του πέρασε από το μυαλό, ήταν ότι συνεργάζεται για άλλη μια φορά με ερασιτέχνες, διότι θα μπορούσαν απλά να ψάξουν το παρελθόν του. Αλλά τι περιμένετε; Αφιλοκερδώς ήρθε. Δυστυχώς, όχι μόνο θα σας κάνει παρέα για όλη την υπόλοιπη ημέρα αλλά τώρα σηκωθείτε και να τον χειροκροτήσετε. Έναν τύπο που κανείς δεν κατάλαβε γιατί τον θεωρούν κωμικό. Ότι άλλο θέλετε να μάθετε για εκείνον, συγγνώμη, χάσατε. Βγαίνει στην σκηνή στις 7 Απριλίου!

Speakers

Stathis Kolias

Στο μονοπάτι των αποκαλύψεων, πρώτη μας στάση αποτελεί ο, δικηγόρος και κωμικός, Στάθης Κόλιας. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος της Νομικής σχολής, με πλούσιο έργο στον χώρο του κινηματογράφου, του ΥouΤube και του stand-up, δίνει μαζί μας ραντεβού την Κυριακή 7 Απριλίου στο TEDxAUTH 2019.

Elena Papa

Το TEDxAUTH 2019 συναντά την, παιδαγωγό και υποψήφια διδάκτωρ, Ελένη Παπά. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στον τομέα της Εκπαίδευσης, κυρίως των παιδιών, ίδρυσε το The Key Creative School και στις 7 Απριλίου θα βρεθεί στη σκηνή μας. Μην τη χάσεις.

iCry2Talk

Σε επόμενη φάση, το TEDxAUTH συναντά τους συνιδρυτές της πρωτοποριακής εφαρμογής μετάφρασης κλάματος για μωρά, iCry2Talk, Ανδρέα Λουτζίδη, Ιάσονα Χατζηκώστα, Αναστασία Ντράχα, προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ και Δημήτρη Ιακωβάκη, υποψήφιο διδάκτορα του ίδιου τμήματος. Έχοντας ως στόχο την χρήση της τεχνολογίας με ένα επιχειρηματικό υπόβαθρο για την βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, θα σταθούν μπροστά μας στην σκηνή του TEDxAUTH, στις 7 Απριλίου, για να μας διηγηθούν την δική τους ιστορία. Να είστε εκεί!

Michalis Stagkos

Για τον επόμενο ομιλητή μας έχουμε να πούμε πολλά. Το όνομα του είναι Μιχάλης Στάγκος. Ο Μιχάλης είναι ένας επιχειρηματίας, ένας καινοτόμος στοχαστής και ένας δημιουργός. Εμπνέει καινοτομία και ανάπτυξη σε 64 χώρες. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς και είναι αφιερωμένος στα ταξίδια και την οικογένεια του. Ανυπομονούμε να τον δούμε στις 7 Απριλίου στο TEDxAUTH 2019. 

Nicolaos Theodossiou

Ο επόμενος ομιλητής μας είναι ο Νικόλαος Θεοδοσίου. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο πλέον εργάζεται και ως καθηγητής στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος. Είναι πρόεδρος του δικτύου για την προώθηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, (Sustainable Development Solutions Network Black Sea.) 

Chris Alefantis

Η πορεία προς το TEDxAUTH 2019 συνεχίζεται συναντώντας τον δημοσιογράφο Χρήστο Αλεφάντη. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της «Σχεδίας», του μοναδικού περιοδικού δρόμου της Ελλάδας και μέλους του Διεθνούς Δικτύου Εντύπων Δρόμου (International Network of Street Paper). Στις 7 Απριλίου θα βρεθεί στη σκηνή του TEDxAUTH με αφορμή το νέο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του περιοδικού και φέρει τον τίτλο «Σχεδία αρτ». Να είστε όλοι εκεί!

Apostolos Tzelettas

O επόμενος ομιλητής για φέτος είναι ο Απόστολος Τζελέττας. Γεννημένος στην Γερμανία και μεγαλωμένος στα Ιωάννινα. Απόφοιτος του τμήματος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το όνομά του κρύβει πολλά μετάλλια και ακόμα περισσότερες διακρίσεις σε ομάδες αλλά και σε αθλητές. Πλέον, είναι συνιδιοκτήτης της πιο σύγχρονης boutique της Θεσσαλονίκης “Σώματος Τέχνη” με την γυναίκα του Μαριάνθη Μαρτίδου.

theSPEAKERS

Οι επόμενοι ομιλητές του TEDxAUTH 2019 είναι το δυναμικό δίδυμο των theSPEAKERS. Οι theSPEAKERS ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 από τον Απόστολο Κουμαρίνο και αποτελούν τον πρώτο χώρο προσωπικής ανάπτυξης ο οποίος εστιάζει στην ανάπτυξη των soft skills και πιο συγκεκριμένα της δημόσιας ομιλίας. Στελεχώνεται από τον ίδιο και τον Κωνταντίνο Περιστέρη. Ο Απόστολος είναι ένας κατά συρροή δημόσιος ομιλητής, στέλεχος επιχειρήσεων και ερασιτέχνης υπερμαραθωνοδρόμος ενώ ο Κωνσταντίνος είναι ειδικευόμενος ιατρός μαιευτικής-γυναικολογίας και όταν δεν καλωσορίζει στον κόσμο νέες ζωές, ενθαρρύνει ανθρώπους να βελτιώσουν την ζωή τους μέσω των theSPEAKERS. Το πάθος τους για επικοινωνία, τους οδήγησε σε πολλές δημόσιες ομιλίες και workshops στα σημαντικότερα συνέδρια στην Ελλάδα και σε πολλές επιτυχημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς επιδιώκουν να καλύψουν το κενό μεταξύ των ακαδημαΐκών σπουδών και των ικανοτήτων που απαιτούνται ως απαραίτητα «εφόδια» στη σύγχρονη πλέον καθημερινότητα. Έρχονται και αυτοί στις 7 Απριλίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ για να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους Προοπτική.

Dimitris Skarmoutsos

Ο επόμενος ομιλητής του φετινού TEDxAUTH έχει πολλές Προοπτικές, γνωστός σε όλους και εξίσου αγαπητός, κοσμογυρισμένος και επικοινωνιακός, κλασσικός και μοντέρνος, οραματιστής και καινοτόμος. Είναι ο σεφ που τα καταφέρνει το ίδιο καλά σε όλες τις κουζίνες έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς την διαφορετικότητα του, αλλά και τα μαθήματα ζωής του. Γεννημένος στην Αθήνα με σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής καθώς και κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών, μέχρι τα εφηβικά του χρόνια έρχεται να προσφέρει μια άλλη όψη του εαυτού του στη σκηνή του TEDxAUTH. Η επιστροφή του στην Ελλάδα, έφερε την ασχολία του με την μαγειρική καθώς και πολλές διακρίσεις και βραβεία, ενώ η τηλεοπτική του πορεία είναι ακόμα σε εξέλιξη και κανείς δεν ξέρει, η δική του Προοπτική μέχρι που θα φτάσει .

Polina Giannioti

Σειρά στο μονοπάτι των αποκαλύψεων έχει η διαιτολόγος και διατροφολόγος, Πωλίνα Γιαννιώτη. Έχοντας ασχοληθεί με το κομμάτι της ενημέρωσης για θέματα διατροφής μέσω του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και έχοντας αναλάβει καθήκοντα Τομεάρχη του Τομέα Διαιτολογίας στο ΙΕΚ Άλφα Θεσσαλονίκης, στοχεύει στην προώθηση του ευ ζην μέσω της ισορροπημένης διατροφής. Στις 7 Απριλίου δίνει ραντεβού στην σκηνή του TEDxAUTH, για να μας δώσει σημαντικά μαθήματα υγιεινής ζωής. Μην την χάσεις!

Amalia Kosmidou

Το TEDxAUTH 2019 απέχει μόλις 18 ημέρες και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι. Η επόμενη ομιλήτρια που θα μοιραστεί μαζί μας τις ιδέες της είναι η Αμαλία Κοσμίδου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη, όπου πλέον εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων και make up artist σε γνωστή εταιρία καλλυντικών. Ορόσημο για την επαγγελματική της εξέλιξη αποτέλεσε η εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών της, με θέμα την εφαρμογή μακιγιάζ σε γυναίκες με προβλήματα οράσεως. Στο πλαίσιο πραγμάτωσης της εν λόγω εργασίας είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας. Θα είναι κοντά μας στις 7 Απριλίου. Να είστε όλοι εκεί!

Performers

Ya Impro

Τους πρώτους Performers του TEDxAUTH 2019 θα αποτελέσει η Ya Impro. Από τον Οκτώβριο του 2018, η Ya Impro µαθαίνει στον κόσµο της Θεσσαλονίκης την τέχνη του αυτοσχεδιασµού. Χωρίς κείµενο, χωρίς σενάριο, χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας, δηµιουργεί κόσµους όπου όλα είναι δυνατά. Με το Montage, η Ya Impro έρχεται στο TEDxAUTH 2019 για να αναδείξει την τέχνη του Improv, την τέχνη να δηµιουργείς τα πάντα, από το τίποτα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxAUTH 2019, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tedxauth.com

Tα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr Χορηγός Επικοινωνίας του TEDxAUTH 2019 

Λίγα λόγια για το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο και να του δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξει τρόπο σκέψης και στάση ζωής. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design –από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design προέρχεται η ονομασία TED. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία –από την επιστήμη και την τέχνη μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα.

Σχετικά με το TEDx

Στο πνεύμα της αποστολής του TED, «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx αποτελεί ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητων εκδηλώσεων. Το ανεξάρτητο του χαρακτήρα της οργάνωσης δηλώνεται με το x στην επωνυμία TEDx. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TEDx εμπειρία. Παράλληλα, οι ομιλητές επιδιώκουν να συνδέσουν το κοινό μέσα από συζήτηση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr