Η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δεν επιθυμεί καμία διαγραφή φοιτητή!

Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μεανακοίνωσή της υπογράμμισε πως δεν επιθυμεί καμία διαγραφή φοιτητή, είτε αυτός είναι ενεργός είτε ανενεργός.

Η Ανακοίνωση της Συγκλήτου έχει ως εξής: 

Η Σύγκλητος επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ ότι, η πρώτη τακτική συνεδρίαση της για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.


Η Σύγκλητος, όπως και όλα τα συλλογικά διοικητικά όργανα του Πανεπιστημίου, συνεδριάζει -σύμφωνα με τη νομοθεσία- με την παρουσία μόνο των μελών της.

Οι σύλλογοι (εργαζομένων, φοιτητών, διδασκόντων), καθώς και όποια άλλη συλλογική οντότητα, ομάδα ή άτομο επιθυμoύν να ενημερώσουν τα μέλη της Συγκλήτου για κάποιο θέμα ή να θέσουν κάποιο αίτημα, μπορούν να στέλνουν το κείμενο/αίτημα που επιθυμούν στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να το καταθέτουν γραπτά στο Πρωτόκολλο του ΑΠΘ. Μπορούν επίσης να το παραδίδουν στο θυρωρείο του Κτιρίου Διοίκησης (ειδικά όταν το Πρωτόκολλο δεν λειτουργεί).

Η Πρυτανεία θα δίνει στα μέλη της Συγκλήτου αντίγραφο όλων των κειμένων/αιτημάτων που κατατίθενται, ώστε να αποφασίζουν επί αυτών.

Οι σύλλογοι, ομάδες ή άτομα που θέλουν να παρουσιάσουν προφορικά το θέμα τους στη Σύγκλητο μπορούν επίσης να καταθέτουν γραπτά ή ηλεκτρονικά το αίτημά τους (αναφέροντας τα στοιχεία του εκπροσώπου που θα μιλήσει και το θέμα, με σύντομη αιτιολόγηση της ανάγκης για προφορική παρουσίαση).

Η Πρυτανεία θα θέτει υπόψη της Συγκλήτου όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα προφορικής παρουσίασης αμέσως μόλις υποβάλλονται και θα ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για την έγκριση ή όχι του αιτήματός τους από τη Σύγκλητο.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να στηρίξουν την παραπάνω διαδικασία, η οποία είναι η μόνη νόμιμη, αλλά και αναβαθμίζει τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr