Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, στην υπ. αριθμόν 212/8-1-2019 συνεδρίασή της, αποφάσισε για την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο της Δικαιοσύνης, και ειδικότερα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις κάθε είδους επιθέσεις και παρεμβάσεις που θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. 


Υπενθυμίζει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναγνωρίσει ως σοβαρή προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας τη δημόσια κριτική που ασκείται από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και θίγει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο της.

Αναγνωρίζει ως εξαιρετικά προβληματική την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ή μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επισημαίνει όμως ότι αποτελεί υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας, σε συνεργασία με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης, να επιλύσει το πρόβλημα με γενικό και θεσμικό τρόπο και όχι με εξωθεσμικές παρεμβάσεις που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.

Καλεί τους φορείς της πολιτικής εξουσίας και τα μέλη του δικαστικού σώματος να περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από κάθε είδους εξωγενή ή ενδογενή παρέμβαση στο έργο της, σεβόμενοι τις αρχές της διάκρισης των εξουσιών, της νομιμότητας και της ισονομίας των πολιτών. Κάθε μορφής παρέκκλιση από τις αρχές αυτές θα έχει αργά ή γρήγορα σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας».

Φοιτητής πήγε να βγάλει φωτογραφία το χιονισμένο ΑΠΘ και δέχθηκε επίθεση από εμπόρους ναρκωτικών!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr