Φοιτητές ΑΠΘ: Το πρόβλημα του ναρκεμπορίου μειώθηκε, αλλά δεν λύθηκε

Φοιτητές ΑΠΘ: Το πρόβλημα του ναρκεμπορίου μειώθηκε, αλλά δεν λύθηκε

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ:

«Το πρόβλημα του ναρκεμποριου στο ΑΠΘ μετά την επιχείρηση της αστυνομίας μειώθηκε, αλλά δεν λύθηκε. Αναμενόμενο φυσικά, τα συμφέροντα είναι πολλά, η κατάσταση παγιωμένη και οι ρίζες του προβλήματος βαθιές. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής. Μετά και το χθεσινό θλιβερό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό φύλακα του πανεπιστημίου από βαποράκια, θελουμε να επισημάνουμε τα εξής: 


Η δράση μας ξεκίνησε με αποκλειστικό σκοπό τον πόλεμο εναντίον του οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας. Ως συντονιστική ομάδα, αντιλαμβανόμαστε τη δεινή θέση των εξαρτημένων ατόμων και πιστεύουμε πως η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών για απεξάρτηση και επανένταξη. Πρέπει ωστόσο να καταστεί σαφές ότι ο χώρος ενός σχολείου, γιατί το ΑΠΘ είναι ένα μεγάλο σχολείο, δεν είναι δυνατόν να προσφέρεται ως πρόσφορο έδαφος αγοραπωλησίας ναρκωτικών και άσκησης βίας. Για να επιτευχθεί αυτό, η αστυνομία πρέπει να χτυπήσει το ναρκεμποριο. Συστηματικές συλλήψεις εμπόρων μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. 

Επεξεργαζόμαστε σχέδιο δράσης το οποίο θα εμπλέκει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτών που γίνονται αυτόπτες μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά μέσα στο πανεπιστήμιο. Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.»

Χρήστες ναρκωτικών ξυλοκόπησαν τον φύλακα του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr