Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ - Πάνω από 40 συλλήψεις - Κύκλωμα διακινητών και στις φοιτητικές εστίες!

Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ - Πάνω από 40 συλλήψεις - Κύκλωμα διακινητών και στις φοιτητικές εστίες!

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Η μεγαλύτερη στην ιστορία επιχείρηση εντός του ΑΠΘ, αλλά και σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους χώρους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενάντια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με τη συμμετοχή συνολικά 200 αστυνομικών, έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερες από 40 συλλήψεις, εκ των οποίων οι περισσότεροι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.


Επιπλέον, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης αλλά και αστυνομικοί από άλλες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης αλλά και οπλισμό.

Σήμερα το πρωί, και χωρίς η αστυνομική επιχείρηση να συνδέεται με τη συγκεκριμένη καταγγελία, φοιτήτριας της Πολυτεχνικής Σχολής κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της από ναρκομανή έξω από τη σχολή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ασφάλεια έχουν εξαπολήσει σαφάρι ελέγχων και ” επισκέψεων” σε δεκάδες σημεία του ΑΠΘ και της πόλης ώστε να στοιχειοθετηθούν κακουργήματα και να μην περιοριστούν οι αρχές σε απλές διώξεις για πλημμελήματα.

Στην γιγάντια επιχείρηση συμμετείχε σχεδόν όλη η δύναμη της Κρατικής Ασφάλειας Θεσ/νίκης που έδρασε εντός της πανεπιστημιούπολης και κατ΄επέκταση σε δωμάτια των φοιτητικών εστιών, αλλά και εντός σχολών του ιδρύματος. Σε κάθε περίπτωση και λόγω ασύλου υπήρχε παντού παρουσία εισαγγελέα. Έξω από την πανεπιστημιούπολη βρισκόταν η ομάδα ΔΙΑΣ. Ακριβώς απέναντι, εντός της Διεθνούς Εκθέσεως, υπήρχαν σε αναμονή για κάθε ενδεχόμενο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας της Πρυτανίας των κ. Μήτκα και Λαόπουλου στο εξωτερικό ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για όσα συνέβαιναν και συναίνεσαν.

Αυτήν τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η παρουσία της ΕΛΑΣ στην πανεπιστημιούπολη και έχουν όλοι αποχωρήσει.

Αύριο το πρωί η αστυνομία θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ λένε πως δεν θυμούνται άλλη επιχείρηση αντίστοιχης έκτασης εντός του ΑΠΘ.

Εισβολή της ΕΛΑΣ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών, αστυνομικοί έσπασαν πόρτα δωματίου και συνέλαβαν δύο άτομα.

Έναν άντρα και μια γυναίκα συνέλαβαν αστυνομικοί σήμερα το πρωί μέσα στην Α’ φοιτητική εστία του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών σε χώρους του ΑΠΘ και στην ευρύτερη περιοχή. 

Σύμφωνα με φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες της οδού Στίλπωνος Κυριακίδη 17 και μίλησαν στην εφημερίδα "Μακεδονία", στις 9:00 ο πρωί περίπου 15 αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο και πραγματοποίησαν ελέγχους με εισαγγελικό ένταλμα. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα ενός ένα δωματίου, για ελέγξουν τον χώρο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Με πλήροφορίες από εφ. Μακεδονία, Καθημερινή, Parallaxi

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr