Πάνω από 200 φοιτητές καθάρισαν το ΑΠΘ από τις καταστροφές (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότεροι από 200 φοιτητές καθάρισαν το ΑΠΘ από τις καταστροφές (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Περισσότεροι από 200 φοιτητές πήραν από το πρωί της Δευτέρας (10/12) σκούπες και φαράσια, έβαλαν ποδιές, φόρεσαν γάντια για να καθαρίσουν το ΑΠΘ από τις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα αγνώστων  την προηγούμενη βδομάδα ανήμερα της μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

«Τις προηγούμενες μέρες οι φοιτητές μας έστειλαν μηνύματα ζητώντας να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αποκατάστασης του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής. Είναι πολύ παρήγορο ότι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι φοιτητές μας και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα εδώ θεωρώντας ότι η σχολή είναι δεύτερο σπίτι τους» δήλωσε ο καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και  Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ Συμεών Πασχαλίδης.


Σύμφωνα με απόφαση της Κοσμητείας η Θεολογική σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο όπως ανέφερε στο Έθνος ο κ. Πασχαλίδης λόγω των εκτεταμένων ζημιών η σχολή αναμένεται να ανοίξει από την επόμενη Δευτέρα.

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλά και διδάκτορες πήραν πανιά και βούρτσες από το πρωί για  να καθαρίσουν τα θρανία, να σβήσουν συνθήματα που ήταν γραμμένα στους τοίχους και να βοηθήσουν σε συνεργασία με το προσωπικό του ΑΠΘ στην αποκατάσταση των ζημιών. 

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του ΑΠΘ καταγράφουν τις ζημιές στο κτίριο της Θεολογικής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καταστροφή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών» ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης. 

Με δύο λέξεις, «υπέροχοι φοιτητές», σχολίασε την πρωτοβουλία τους ο καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φοιτήτρια αναφέρει: 

«Σχετικά με τη σημερινή πράξη αγάπης δείξαμε πόσο πολύ αγαπάμε αυτή τη σχολή και πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι. Όχι μόνο καθαρίσαμε όλα τα έδρανα των αμφιθεάτρων και των αιθουσών, αλλά σκουπίσαμε και σφουγγαρίσαμε, καθαρίσαμε τζάμια, πόρτες και πίνακες. Μεταφέραμε δεκάδες πάκους χαρτιού Α4 από το ένα δωμάτιο της βιβλιοθήκης στο άλλο, αδειάσαμε χώρους από σπασμένα έπιπλα, αρχειοθετήσαμε στο υπόγειο, βοηθήσαμε στη γραμματεία και φυσικά μαζέψαμε σκουπίδια. Και όλα αυτά σε διάστημα μιάμιση ώρας! Τελείωσαν όσα μπορούσαμε να κάνουμε, το μόνο που θα γίνει κάποια στιγμή (όταν δοθούν κονδύλια) θα είναι το βάψιμο των τοίχων.

Όσον αφορά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν πιάσουμε δουλειά, ο Πρόεδρος του Τμήματος, κύριος Πασχαλίδης, είπε πως η ασφάλεια της σχολής θα αυξηθεί καθώς με την έναρξη λειτουργίας του υπόγειου σιδηρόδρομου και συγκεκριμένα η στάση μπροστά στη σχολή θα είναι σημείο συγκέντρωσης για τέτοιες ζωώδεις πράξεις. Όπως και να 'χει, οφείλουμε να φροντίζουμε τη σχολή και ευχόμαστε να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr