Κινητοποίηση την Τρίτη στην λέσχη του ΑΠΘ - Παρέμβαση και μπλοκάρισμα του ελέγχου

Κινητοποίηση στην λέσχη του ΑΠΘ την Τρίτη - Δωρεάν σίτιση για όλους

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 στις 12:00 στην λέσχη του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση και μπλοκάρισμα του ελέγχου στην είσοδο από την Ανοιχτή Συνέλευση Αδιαμεσολάβητου αγώνα για την λέσχη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «στην λέσχη θα τρώμε όλοι και όλες δωρεάν».


Η Ανοιχτή συνέλευση αδιαμεσολάβητου αγώνα για τη λέσχη αναφέρει:

Η λέσχη του Α.Π.Θ. σερβίρει φαγητό. Σερβίρει όμως και αποκλεισμούς σε εμάς τους ν+2 φοιτητές, τις φοιτήτριες αλλά και τους άστεγους, τις μετανάστριες, τους άνεργους. Σε όλους όσους, δηλαδή, δεν πληρούμε γενικώς τα κριτήρια για έκδοση κάρτας σίτισης, όσους δεν μπορούμε να δώσουμε 2 ευρώ για κάθε γεύμα αλλά ούτε και 66 ευρώ το μήνα.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Γιατί δεν μας έφτανε να πληρώνουμε για τις σημειώσεις, μετακινήσεις και για τη στέγαση, τώρα θέλουν να πληρώνουμε και για την σίτιση. Και όλα αυτά, πάντα , στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου, ώστε να είναι παραγωγικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Γιατί, τα λεφτά που θα δίνουμε για τη σίτιση μας σημαίνουν επιπλέον κέρδη για τους εργολάβους - διαχειριστές της λέσχης. Και προκειμένου αυτά να αυξηθούν περαιτέρω, παρατηρείται εντατικοποίηση της εργασίας στις πλάτες των εργαζομένων και αναβάθμιση του ελέγχου, με απαγόρευση εισόδου, τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς.

Από πλευράς μας δεν μπορούμε να δούμε την κίνηση αυτή ως κάτι άλλο εκτός από αυτό που είναι: μια επιθετική κίνηση προς τα κεκτημένα προηγούμενων αγώνων, οι οποίοι διεκδικούσαν την κοινωνική λειτουργία της λέσχης χωρίς ελέγχους, αποκλεισμούς και εργασιακή εκμετάλλευση. Αγώνων, δηλαδή, ενάντια στην υποτίμηση όλων όσων βρισκόμαστε εκεί καθημερινά.

Πιάνοντας το νήμα αυτών των αγώνων και στη βάση των κοινών αναγκών και επιθυμιών μας επιχειρούμε να υψώσουμε συλλογικές αρνήσεις ενάντια στην επιβολή αντιτίμου στη λέσχη και να σαμποτάρουμε τους ελέγχους. Εκεί που οι αποκλεισμοί και η επιβολή αντιτίμου μας τίθενται ατομικά, ψάχνουμε συλλογικές απαντήσεις έξω από έτοιμες λύσεις και κομματικές γραμμές.

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΩΡΕΑΝ με μοναδικό κριτήριο την πείνα μας

Αυτόνομα / Ελευθεριακά Σχήματα ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr