Πως οι φοιτητές του ΑΠΘ μπορούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και το ερευνητικό τους αποτέλεσμα

Πως οι φοιτητές του ΑΠΘ μπορούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και το ερευνητικό τους αποτέλεσμα

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Φοιτητές και ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικά την ιδέα ή το ερευνητικό τους αποτέλεσμα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess.

Την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά προσφέρει για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess. Οι υποβολές επιχειρηματικών προτάσεων για τον έκτο κύκλο του προγράμματος γίνονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας μέχρι και την 24η Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτώβρη στους χώρους του ΟΚ!Τhess, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.


Στις ομάδες που θα φιλοξενηθούν στον έκτο κύκλο θα προσφερθεί υπερσύγχρονος εργασιακός χώρος και υποδομή με γρήγορο internet (100/100mbps). Επίσης, 10 με 15 εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring σε εξειδικευμένα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Η ισχύουσα χρέωση είναι €150 ανά ομάδα για κάθε κύκλο, ενώ ο 3μηνος κύκλος τελειώνει με το λεγόμενο Demo Day - μια ημέρα επίδειξης στην οποία καλούνται αφ’ ενός ένας επαρκής αριθμός επενδυτών, αφ’ ετέρου ομάδες που είναι σχετικά ώριμες για επένδυση από όλη την πόλη.

https://goo.gl/wA7eSf

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 120 αιτήσεις από όπου 37 ομάδες επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Επτά ομάδες είναι ήδη στην αγορά ενώ μια από αυτές έχει ήδη πωλήσεις άνω των €100.000. Κατά την διάρκεια των πέντε προηγούμενων κύκλων 35 εισηγητές και mentors παρέδωσαν περισσότερα από 70 επιχειρηματικά εργαστήρια μεταφέροντας εμπειρία και γνώσεις από την πραγματική αγορά.

Πέρα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης το OK!Thess είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε προωθεί την επιχειρηματικότητα, συνεπώς υπάρχουν και δράσεις που είτε είναι ανοιχτές σε όλη την πόλη, είτε γίνονται σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς.  Σ’ αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται αφ’ ενός meetups που προωθούν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε εστιασμένους τεχνολογικούς τομείς (π.χ meetup ομάδων που χρησιμοποιούν Machine Learning, Blockchain ή άλλες τεχνολογίες) και αφ’ετέρου παρουσιάσεις οικονομικών εργαλείων όπως μικροπιστώσεις. Υπάρχουν επίσης διαγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως το Startup Weekend ή το Match and Develop που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το OK!Thess, την Εθνική Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μπορείς να δεις τα event που πραγματοποιούνται στο OK!Thess εδώ.

Οι υποβολές των επιχειρηματικών προτάσεων για τον 6ο κύκλο του προγράμματος πραγματοποιούνται μέχρι και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας πατώντας εδώ.

Το ΟΚ!Τhess προσφέρει χώρο και ένα ολοκληρωμένο 3μηνο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και να έρθουν σε επαφή με την αγορά καθώς και την δημιουργική επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. 

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

  • Μοντέρνος χώρος εργασίας για όλους τους συμμετέχοντες,
  • Γρήγορο internet έως 100mbps
  • Εβδομαδιαία συνάντηση απολογισμού και προγραμματισμού με τον coach
  • Δικτύωση και μέντορινγκ
  • Συναντήσεις με μέλη της δημιουργικής κοινότητας
  • Δωρεάν εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού
  • Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ιδιώτες επενδυτές

Αίτηση συμμετοχής: https://okthess.gr/el/apply/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr