Φοιτητές του ΑΠΘ ρίχνουν «ΓΕΦΥΡΕΣ» επικοινωνίας στη Ρουμανία

Έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα παρουσιαστούν στη Ρουμανία, στην Έκθεση, με τίτλο: «Γέφυρες», που πραγματοποιείται στη Γκαλερί Τέχνης «Cupola» της Εθνικής Ένωσης Μουσείων «Moldova», στο Ιάσιο.

Η Έκθεση αποτελεί την παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου των φοιτητών των Καθηγητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Μανόλη Γιανναδάκη, Γιώργου Τσακίρη και Γιώργου Κατσάγγελου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Χαρούλα Θεοδώρου, Θεοδώρα Λεφκιμμιάτη, Βαγγέλης Τσιβάς, Αλέξανδρος Μουδιώτης, Μιχαήλ Βαφόπουλος, Αλεξάνδρα Δαλάκα, Σταυρούλα Δημοπούλου, Εύη Ζαμπέλη, Ζωή Δάφνη Μυλωνά, Κυριάκος Θεοχάρους, Παναγιώτης Κάτσιος, Άννα Λόκα, Ελένη Παπακώστα, Δημοσθένης Βογιατζής, Φωτεινή Πολίτη, Ελευθερία Τόλιου και Άρτεμις Τσακίρη.

«Οι φοιτητές είναι πάντα πρόθυμοι να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε γεγονότα μέσα από τα όποια θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Αντιμετωπίζουν με θάρρος την τέχνη και τη ζωή. Τα μέσα τους είναι η ζωγραφική η χαρακτική, η φωτογραφία αλλά αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι να εκφράσουν νέες ιδέες, ως απάντηση στην καθημερινότητα αλλά και στα πανανθρώπινα υπαρξιακά ερωτήματα» υποστηρίζουν οι Καθηγητές των φοιτητών.


Η Έκθεση «Γέφυρες» οργανώνεται από τους Mixed Greeks, μια ομάδα που αποτελείται από τους καλλιτέχνες Γιώργο Τσακίρη, Μανόλη Γιανναδάκη, Γιώργο Κατσάγγελο και Νίκο Τερζή. Τέσσερεις καλλιτέχνες, τρείς από τη Θεσσαλονίκη και ένας από τη Στοκχόλμη έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε Εκθέσεις και εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό τη δημιουργική επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Διάρκεια Έκθεσης: 24 - 30 Σεπτεμβρίου 2014

Επιμελήτρια: Valentina Drutu

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr