Κλειστό και πάλι το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ

Κλειστό και πάλι το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ

Κλειστό είναι και πάλι από σήμερα το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στην πόρτα του εστιατορίου, «το εστιατόριο θα είναι κλειστό λόγω μη ανανέωσης σύμβασης με τον εργολάβο».


Μάλιστα, οι οικότροφοι των εστιών δεν θα μπορέσουν αυτή τη φορά να σιτίζονται προσωρινά στη λέσχη του ΑΠΘ, καθώς όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών και φοιτητικών θεμάτων, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου , «το υπ. Παιδείας δεν έχει πληρώσει τα χρήματα που θα έπρεπε όταν την προηγούμενη φορά πήραμε αντίστοιχη απόφαση».

Μάλιστα, όπως δήλωσε η κα Στογιαννίδου, ο πρύτανης του Αριστοτελείου κ. Περικλής Μήτκας θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, με το θέμα των εστιών να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησής τους.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Πέμπτη έχει σταματήσει και η συντήρηση στις εστίες καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Υπενθυμίζεται πως το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών είχε κλείσει από τις 20 Νοεμβρίου, καθώς και πάλι είχε λήξει η σύμβαση μεταξύ του αρμοδίου για την λειτουργία των φοιτητικών εστιών Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα.

Τότε το πρόβλημα είχε λυθεί προσωρινά με τη σίτηση των οικοτρόφων των εστιών στη λέσχη του ΑΠΘ ενώ το εστιατόριο των εστιών λειτούργησε και πάλι στις 12 Δεκεμβρίου, όταν και ανανεώθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο.

Δείτε το σημείωμα που αναρτήθηκε στην είσοδο του εστιατορίου:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΑΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr