Κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ για τα μαζικά κοψίματα

Κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ για τα μαζικά κοψίματα

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου και με το τέλος αυτής της εξεταστικής: αποτελέσματα μαθημάτων που έχουν βγει όπως της Σύνθεσης Ποινικού ή του Εμπραγμάτου Δικαίου δείχνουν ότι έχουμε πάλι μαζικά κοψίματα. Αν και θα μας πουν πάλι ότι φταίμε εμείς που δεν διαβάσαμε και άλλα συναφή η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών θεσπίστηκαν προαπαιτούμενα για την είσοδο στις Συνθέσεις κάτι που εντατικοποίησε πλήρως τις σπουδές μας “κατεβάζοντας” μάλιστα δύσκολα μαθήματα σε μικρότερα έτη και για να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση έρχονται και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις από του χρόνου σε μαθήματα του 4ου έτους. Να μην ξεχνάμε άλλωστε τις κομμένες επαναληπτικές εξεταστικές, τους κώδικες,τα πρακτικά ακόμα και συγγράμματα που χρειάζεται να πληρώσουμε για να τα έχουμε. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που θα μας κατηγορήσουν ότι δεν διαβάσαμε αρκετά είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν ή ανέχονται μια πολιτική υποχρηματοδότησης που οδηγεί σε μείωση των τμημάτων και υπολειτουργία τη σχολή, με αποτέλεσμα σε δύσκολα μαθήματα που απαιτείται παρακολούθηση, φοιτητές να κάθονται στο πάτωμα στα παράθυρα ή να αναγκάζονται να φύγουν μη βρίσκοντας θέση ούτε εκεί.

Αυτή η κατάσταση προκύπτει από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που συνολικά χτυπά τα δικαιώματα μας και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει συγχωνεύσεις σχολών, κόψιμο των δικαιωμάτων σε σίτιση-στέγαση-συγγράμματα. Μεταφράζεται στη σχολή μας με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο εφαρμόζει πιστά η Κοσμητεία και το αποδέχεται ένα μεγάλο μέρος των καθηγητών. Χτυπά ευθέως το δικαίωμα μας στη δημόσια δωρεάν παιδεία όχι μόνο με την αύξηση του κόστους σπουδών αλλά και με την εντατικοποίηση των όρων σπουδών. Τα μαζικά κοψίματα αποτελούν ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτήν την κατάσταση. Είτε τα μαζικά κοψίματα γίνονται για να διαφυλάξουν το...”κύρος” της σχολής από “χαμηλό μέσο όρο” είτε συμβαίνουν για να “ανεβάσουν το κύρος” της σχολής εν όψει μιας κάποιας μελλοντικής αξιολόγησης των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων σε κάθε περίπτωση θύματα είμαστε όλοι εμείς οι φοιτητές που αφού αναγκαζόμαστε να βαδίσουμε σε έναν Γολγοθά με παρακολουθήσεις(καθισμένοι σε παράθυρα!), κυνήγι σημειώσεων, ώρες και ώρες διαβάσματος στο τέλος βλέπουμε τους κόπους μας να μη δικαιώνονται.


Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στον ατομικό δρόμο και να απαντήσουμε στα προβλήματά μας συλλογικά και με αγώνα. Τα μαζικά κοψίματα και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στη σχολή μας με ό,τι αυτό φέρνει πρέπει να μας ξαναπασχολήσουν, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις με το Σύλλογο Φοιτητών, να μαζικοποιήσουμε τις συλλογικές διαδικασίες όπως την Γενική Συνέλευση. Μόνο όταν ένας αγώνας δίνεται με μαζικούς όρους μπορεί να έχει προοπτική νίκης. Η Φοιτητική Πορεία Νομικής ΑΠΘ καλεί όλους τους φοιτητές του Συλλόγου να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23/2 στις 10:30 στην Κοσμητεία και άμεσα το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

- όχι στα μαζικά κοψίματα και την καθηγητική αυθαιρεσία

- κάτω το νέο πρόγραμμα σπουδών

- κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για το Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr