Σημαντική ενημέρωση για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ

Σημαντική ενημέρωση για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΣΚΤ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUnet, προσφέρει στους φοιτητές/φοιτήτριες της και στα μέλη της ακαδημαϊκής της κοινότητας, νέες σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης δικτυακών λογαριασμών (Identity Management),.

Στο πλαίσιο της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργεί η Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (Authentication & Authorization Infrastructure - ΑΑΙ), η οποία επιτρέπει σε διαφορετικούς οργανισμούς νασυνεργάζονται στην εκχώρηση δικαιωμάτων πρόσβασης για εφαρμογές που έχουν διϊδρυματικό χαρακτήρα. Μέσω της υποδομής, οι υπαγόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χρήστες, μπορούν να λάβουν υπηρεσίες με ασφάλεια και εμπιστευτικότητα των προσωπικών τους δεδομένων, χρησιμοποιώντας απλά τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσω της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ αποκτούν πρόσβαση σε λειτουργίες για τις οποίες η συμμετοχή είναι υποχρεωτική βάσει νόμου (π.χ. ΑΠΕΛΛΑ και e-presence για τους καθηγητές, ΕΥΔΟΞΟΣ, σύστημα μεταγραφών και σύστημα ΑΤΛΑΣ πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές, ακαδημαϊκή ταυτότητα για όλους τους χρήστες), αλλά και σε σειρά άλλων λειτουργιών που είναι απαραίτητες στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον νέο ηλεκτρονικό λογαριασμό σας από τις 23/4/2018 έως 07/05/2018, επισκεπτόμενοι τηνιστοσελίδα https://uregister.asfa.gr, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία (username, password) που σας δόθηκαν από τη Γραμματεία του (Ακαδημαϊκού) Τμήματος και στη συνέχεια να επιλέξετε νέο κωδικό πρόσβασης, διατηρώντας το υφιστάμενο username σας. Στην περίπτωση που υπάρχουν σφάλματα ή ελλιπήστοιχεία, π.χ. λάθη στα πεδία λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κινητό τηλέφωνο, όνομα, ημερομηνία γέννησης κλπ, θα πρέπει προηγούμενα να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις.

Μέχρι τις 07/05/2018 η πρόσβασή σας στις υπηρεσίες αυτές (ΑΠΕΛΛΑ και e-presence για τους καθηγητές, ΕΥΔΟΞΟΣ, σύστημα μεταγραφών και σύστημα ΑΤΛΑΣ πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές, ακαδημαϊκή ταυτότητα για όλους τους χρήστες) θα παρέχεται με τα στοιχεία που διατηρείτε σήμερα.

Πέραν αυτής της ημερομηνίας, η είσοδος σας στις παραπάνω υπηρεσίες θα γίνεται αποκλειστικά από τα στοιχεία του νέου λογαριασμό σας. Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενεργοποίηση του νέου ηλεκτρονικού σας λογαριασμού μέσω της υπηρεσίας URegister (https://uregister.asfa.gr)

Για τους φοιτητές που διατηρούν στοιχεία εισόδου, η διαδικασία εγγραφής τους στην νέα υποδομή με την χρήση αυτών των στοιχείων θα είναι διαθέσιμη έως 31/08/2018 από το σημείο αυτό και μετά, αν ένας παλιός φοιτητής δεν έχει προχωρήσει στην επικαιροποίηση του λογαριασμού του, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολουθούν και οι νέοι φοιτητές.

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα μέσω της υπηρεσίας https://mypassword.asfa.gr/, να αλλάξετε ή να ανακτήσετε τον κωδικό σας σε περίπτωση που τον ξεχάσετε, αφού πρώτα στην καρτέλα “καταχώρηση στοιχείων” της υπηρεσίας mypassword εισάγετε το προσωπικό κινητό σας τηλέφωνο και εξωτερική διεύθυνση email (μη ιδρυματική).

Επισημαίνεται ότι ο κωδικός πρόσβασης (password) στην υπηρεσία email και eclass της ΑΣΚΤ παραμένει ως έχει και η διαχείριση του γίνεται ανεξάρτητα από τον κωδικό πρόσβασης στις υπόλοιπες ιδρυματικές και ακαδημαϊκέςυπηρεσίες.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών της ΑΣΚΤ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr