Σύνοδος Πρυτάνεων: Ανησυχία για το το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η Σύνοδος Πρυτάνεων εκφράζει την ανησυχία της για το το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σύνοδος Πρυτάνεων: Την αγωνία τους για τον τρόπο «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ χωρίς την ανάμιξη ή τη συμβολή των Πανεπιστημίων, εξέφρασαν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων στη διάρκεια της 85ης Συνόδου τους που ολοκληρώθηκε, στα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα, οι εργασίες της 85ης συνόδου των πρυτάνεων, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και του αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Αγγελόπουλου.


Όπως αναφέρεται σε ομόφωνο ψήφισμα της συνόδου, «κατά τη διάρκεια των εργασιών τέθηκαν με έμφαση ζητήματα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και ο υπουργός Παιδείας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων».

Επίσης, σύμφωνα με το ψήφισμα, «στην σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν από την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινίσεις, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τους θεσμικούς παράγοντες που συμμετείχαν». Μάλιστα, σημειώνεται ότι «οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας».

Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, «η σύνοδος εκφράζει την ανησυχία της για τη διαδικασία που ακολουθείται, χωρίς τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Τέλος, εξελέγη το νέο προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων, που αποτελείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τις Συνόδους Πρυτάνεων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr