Τραυματισμός Φοιτητών από επίθεση στην Αυστραλία

Τραυματισμός Φοιτητών από επίθεση στην Αυστραλία

Το κίνητρο του δράστη που συνελήφθη για την επίθεση στην πανεπιστημιούπολη του Australian National University στην Καμπέρα σήμερα το πρωί από την οποία τραυματίστηκαν φοιτητές αναζητά η αστυνομία.

Τρεις κοπέλες και ένας άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού ένας νεαρός άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με ρόπαλο εναντίον ενός λέκτορα μέσα στην τάξη, ενώ άλλα άτομα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.


Ο επιτιθέμενος, το όνομα του οποίου δεν έχει γνωστοποιήσει η αστυνομία, δεν είχε άλλα όπλα πάνω του και δεν ήταν γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με τοπικό αστυνομικό

Ο ίδιος εξήρε την «απίστευτη γενναιότητα εκ μέρους των φοιτητών που προστάτευσαν τον διδάσκοντα». Ο ένας από αυτούς κατάφερε να πάρει το ρόπαλο από το δράστη και να τρέξει μακριά.

Η αστυνομία έφτασε στο πανεπιστήμιο μετά από τηλεφώνημα και αξιωματικοί ανέφεραν πως «πλέον δεν υπάρχει καμία απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο ABC ότι ήταν μέσα στην τάξη εκείνη την ώρα και ότι ένας άνδρας σηκώθηκε σηκωθεί ξαφνικά και επιτέθηκε σε άλλους με ρόπαλο.

«Ένας άνθρωπος που είναι πολύ γενναίος, μας βοήθησε να τον σταματήσουμε, αλλά ήταν στην πόρτα, και δεν μπορούσαμε να βγούμε από εκεί εκείνη τη στιγμή», είπε για να προσθέσει ότι κάλεσε την αστυνομία και τελικά κατάφερε να βγει από την τάξη. 

Η ζωή των τεσσάρων ατόμων, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, δεν απειλείται, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος του πανεπιστημίου, Μάρνι Χιουζ-Βαρίνγκτον, χαρακτήρισε την επίθεση ως «απομονωμένο και τυχαίο» γεγονός.

Εφημερίδα των Συντακτών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr