Πρόταση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πρόταση ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, πρότεινε την Τρίτη (01/08/2017) τη σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάγεται στις εντολές του εκάστοτε πρύτανη.

«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη», είπε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Ο ίδιος, ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ».

Ο κ. Χρυσόγονος πρότεινε, παράλληλα, την αντικατάσταση του νόμου Διαμαντοπούλου του 2011, σημειώνοντας πως «δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων, επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που έρχονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Αναφερόμενος στην πρόσφατη εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι το Σύνταγμα, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την δίκη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της, Ανδρέα Γεωργίου, ο Κώστας Χρυσόγονος σημείωσε: «Στα μνημόνια δεν μπήκαμε, επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009. Προφανώς και μπήκαμε στα μνημόνια επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο».

Βασίλης Λεβέντης: Υπέρ του Πανεπιστημιακού ασύλου με πανεπιστημιακή αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα με όλες τις Αλλαγές που έρχονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr