Πανεπιστήμιο ζήτησε από τις φοιτήτριες να φορέσουν ντεκολτέ στην τελετή αποφοίτησης!

Πανεπιστήμιο ζήτησε από τις φοιτήτριες να φορέσουν ντεκολτέ στην τελετή αποφοίτησης!

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ιατρικής έστειλε ένα e-mail σε όλες τις φοιτήτριες που έλεγε πως πρέπει να φορέσουν προκλητική ενδυμασία κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους.

Το email έλεγε πως «για λόγους αισθητικής είναι προτιμότερο οι νεαρές γυναίκες να φορέσουν ένα φόρεμα ή μια φούστα που να έχει ένα ωραίο και μεγάλο άνοιγμα κάτω απ'τον λαιμό». Όσο για τα αγόρια, το email έλεγε πως θα μπορούσαν να βάλουν κουστούμι.


Το email αυτό δημιουργήσε ένα «μικρό σκάνδαλο» στην κοινωνία των Βρυξελλών και όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί φοιτητές και πολίτες έσπευσαν να γράψουν σχόλια θυμού και δυσπιστίας κατά του πανεπιστημίου στο Facebook.

«Είναι κάποιου είδους αστείο; Είναι απόφοιτοι ιατρικής και τις ζητάμε να δείξουν το μπούστο τους;» έγραψε ένας ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε «Το φόρεμα να το καταλάβω αλλά το «με ωραίο ντεκολτέ»... Μόλις πήρες το διδακτορικό σου αλλά ποιος νοιάζεται; Δείξε τις ρώγες σου».

Αφού η ιστορία κυκλοφόρησε σε πολλές εφημερίδες, το Πανεπιστήμιο προέβη σε επίσημη απολογία για το περιστατικό μέσω της διαδικτυακής σελίδας που διατηρεί τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter.

«Είναι αυτονόητο ότι οι οδηγίες σχετικά με την ενδυμασία των νεαρών αποφοίτων είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύει το πανεπιστήμιο και το προσωπικό μας» έλεγε η απολογία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Διεθνή Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr