Υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο υφυπουργός Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο υφυπουργός Παιδείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και την πόρτα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούσε να ανοίξει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορα θέματα.

«Είμαι υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά δεν θα δώσουμε τα πανεπιστήμιά μας για ένα κομμάτι ψωμί (σ.σ. θα τα ξεπουλήσουμε ακριβά). Δέχομαι να έρθει κάποιος να ιδρύσει πανεπιστήμιο με ιατρική ή φαρμακευτική σχολή. Δηλαδή σχολές που απαιτούν κεφάλαια. Οχι να δημιουργηθεί πανεπιστήμιο για φιλολόγους, τα ιδιωτικά να λειτουργούν με κεφάλαια αυτών που θα τα θέσουν. Σήμερα, το να συντηρηθεί ένα πανεπιστήμιο είναι τρομερά δύσκολο», είπε ο υφυπουργός Παιδείας ανοίγοντας τον δρόμο σε όσους έχουν τα κεφάλαια να κάνουν μπίζνες στην ανώτατη εκπαίδευση. Κατά τα άλλα τον υπουργό Παιδείας τον είχε πειράξει ο χαρακτηρισμός του Κ. Μητσοτάκη για «μαθητές - πελάτες»... όταν πλέον οι προτάσεις τους για την Παιδεία μοιάζουν με αυτές της ΝΔ σαν δυο σταγόνες νερό!


Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου, ο Θ. Πελεγρίνης ισχυρίστηκε ότι είναι μία πρόταση που θα τεθεί, υπόψιν του υπουργείου Παιδείας, ενώ έδειξε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το αντιδραστικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ένας νόμος δεν θα πρέπει να διαγράφει το παρελθόν εντελώς. Αυτό ήταν το λάθος του νόμου Διαμαντοπούλου».

Επαγγελματικά δικαιώματα για όλους τους πτυχιούχους των ΤΕΙ υποσχέθηκε η Αν. υπουργός

Παράλληλα, έκανε ξεκάθαρο ότι το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να παραμείνει διαχωρισμένο σε τεχνική και ανώτατη εκπαίδευση, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν οι αναλογίες: «Στη Γερμανία το 75% στρέφεται προς την τεχνική εκπαίδευση και το 25% στην ανώτατη εκπαίδευση. Εμάς είναι το 95% (των μαθητών στρέφεται) στην ανώτατη εκπαίδευση. Αυτή η μανία η δικιά μας πρέπει να αλλάξει, όχι όμως από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να αλλάξει η κοινωνία, τα στερεότυπα αλλά θέλει χρόνο». Δηλαδή η ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση θεωρείται άλλο ένα στερεότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr